راهای کاهش نفخ
صفحه 1 از 1
راهای کاهش نفخ
اين مشكل هر چند آزاردهنده و ناجور است، ولي اغلب نشان دهندهي بيماري جدّي نيست.
توصيه ها:
1- آهسته و آرام غذا بخوريد. هر چقدر آرامتر غذا بخوريد، هواي كمتري همراه با آن ميبلعيد.
2- در خوردن مواد غذايي نفاخ احتياط كنيد، يعني سعي كنيد اين مواد را كمتر مصرف كنيد، مثل پياز، تربچه، لوبيا، نخود، كلم، فلفل دلمهاي، گندم و سبوس گندم.
3- هنگام خوردن غذاها مراقب باشيد كه بعد از خوردن كدام يك دچار نفخ معده ميشويد تا آن را از برنامه غذايي خود حذف كنيد.
4- با مراجعه به پزشك اطمينان حاصل كنيد كه «عدم تحمل لاكتوز» نداريد، زيرا اگر اين مشكل را داشته باشيد، با خوردن شير و ساير لبنيات، دچار نفخ و ناراحتي معده خواهيد شد. در اين عارضه، به دليل فقدان يا كمبود آنزيم لاكتاز در بدن، قند لاكتوز موجود در شير به درستي هضم و جذب نمي شود و فرد دچار دل پيچه مي شود. لاكتاز، آنزيم هضم كننده قند شير( لاكتوز) است.
5- اگر دچار عدم تحمل لاكتوز هستيد، ولي دلتان ميخواهد شير و لبنيات مصرف كنيد، ميتواند از انواع بدون لاكتوز آنها (مثل شير بدون لاكتوز) بخوريد، يا آنزيم لاكتاز (به صورت دارو يا مكمل) را تحت نظر پزشك مصرف كنيد.
6- مواد غذايي غني از فيبر (مثل سبزي ها، ميوه ها، حبوبات، نان و غلات سبوس دار) را به تدريج وارد برنامه غذايي خود كنيد، زيرا تغيير ناگهاني برنامه غذايي از فيبر كم به فيبر زياد باعث افزايش توليد گاز و نفخ ميشود.
7- غذاهاي چرب را كم مصرف كنيد.
8- مواد غذايي حاوي قند مصنوعي (مثل نوشابه رژيمي يا آدامس بدون قند) را خيلي كم مصرف كنيد يا اصلاً نخوريد، زيرا عدم جذب آنها، باعث توليد نفخ ميشود.
9- در مورد خريد و مصرف داروهاي بدون نسخهاي كه با تجزيه قند موجود در حبوبات باعث كاهش نفخ ميشوند، با دكتر داروساز داروخانه مشورت كنيد.
10- خوردن كمي عرق نعنا بعد از مصرف مواد غذايي نفاخ ميتواند در بهبود نفخ موثر باشد.
هشدار:
اين توصيهها نميتوانند جايگزين درمان پزشكي نفخ شوند.
نيره ولدخاني – كارشناس علوم تغذيه
توصيه ها:
1- آهسته و آرام غذا بخوريد. هر چقدر آرامتر غذا بخوريد، هواي كمتري همراه با آن ميبلعيد.
2- در خوردن مواد غذايي نفاخ احتياط كنيد، يعني سعي كنيد اين مواد را كمتر مصرف كنيد، مثل پياز، تربچه، لوبيا، نخود، كلم، فلفل دلمهاي، گندم و سبوس گندم.
3- هنگام خوردن غذاها مراقب باشيد كه بعد از خوردن كدام يك دچار نفخ معده ميشويد تا آن را از برنامه غذايي خود حذف كنيد.
4- با مراجعه به پزشك اطمينان حاصل كنيد كه «عدم تحمل لاكتوز» نداريد، زيرا اگر اين مشكل را داشته باشيد، با خوردن شير و ساير لبنيات، دچار نفخ و ناراحتي معده خواهيد شد. در اين عارضه، به دليل فقدان يا كمبود آنزيم لاكتاز در بدن، قند لاكتوز موجود در شير به درستي هضم و جذب نمي شود و فرد دچار دل پيچه مي شود. لاكتاز، آنزيم هضم كننده قند شير( لاكتوز) است.
5- اگر دچار عدم تحمل لاكتوز هستيد، ولي دلتان ميخواهد شير و لبنيات مصرف كنيد، ميتواند از انواع بدون لاكتوز آنها (مثل شير بدون لاكتوز) بخوريد، يا آنزيم لاكتاز (به صورت دارو يا مكمل) را تحت نظر پزشك مصرف كنيد.
6- مواد غذايي غني از فيبر (مثل سبزي ها، ميوه ها، حبوبات، نان و غلات سبوس دار) را به تدريج وارد برنامه غذايي خود كنيد، زيرا تغيير ناگهاني برنامه غذايي از فيبر كم به فيبر زياد باعث افزايش توليد گاز و نفخ ميشود.
7- غذاهاي چرب را كم مصرف كنيد.
8- مواد غذايي حاوي قند مصنوعي (مثل نوشابه رژيمي يا آدامس بدون قند) را خيلي كم مصرف كنيد يا اصلاً نخوريد، زيرا عدم جذب آنها، باعث توليد نفخ ميشود.
9- در مورد خريد و مصرف داروهاي بدون نسخهاي كه با تجزيه قند موجود در حبوبات باعث كاهش نفخ ميشوند، با دكتر داروساز داروخانه مشورت كنيد.
10- خوردن كمي عرق نعنا بعد از مصرف مواد غذايي نفاخ ميتواند در بهبود نفخ موثر باشد.
هشدار:
اين توصيهها نميتوانند جايگزين درمان پزشكي نفخ شوند.
نيره ولدخاني – كارشناس علوم تغذيه
parmidas56- همکار انجمن
- Registration date : 2009-01-19
تعداد پستها : 2426
محل سكونت : nurs
مدل گوشي : 206
امتیاز : 4939
مواضيع مماثلة
» عکس هایی از کاهش وزن یک زن
» امکان کاهش بیماری های قلبی در مبتلایان به دیابت
» یک رژیم 3 روزه با 4.5 کیلوگرم کاهش وزن!
» این دو سبزی،عوارض دیابت را درحدی باورنکردنی کاهش می دهند!
» غذاهای آماده و کاهش سن سکته قلبی
» امکان کاهش بیماری های قلبی در مبتلایان به دیابت
» یک رژیم 3 روزه با 4.5 کیلوگرم کاهش وزن!
» این دو سبزی،عوارض دیابت را درحدی باورنکردنی کاهش می دهند!
» غذاهای آماده و کاهش سن سکته قلبی
صفحه 1 از 1
صلاحيات هذا المنتدى:
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد