دستور پخت چند نوع غذای خوشمزه
صفحه 1 از 1
دستور پخت چند نوع غذای خوشمزه
کوکوي ماکاروني و پنير
مواد لازم:
* ماکاروني – سه چهارم ليوان
* دانه ذرت پخته – يک ليوان
* فلفل دلمه اي قرمز – يک عدد
* هويج رنده شده – يک عدد
* تخم مرغ – ۷ عدد
* شير – نصف ليوان
* نمک و فلفل به ميزان کافي
* پنير خرد شده – يک ليوان
طرز تهيه:
* ماکاروني را به روال هميشه بپزيد، آبکش کنيد و کنار بگذاريد.
* فر را روي ۱۲۰ درجه سانتي گراد تنظيم و روشن کنيد و ظرف موردنظر را کمي چرب کنيد.
* ماکاروني، ذرت، فلفل دلمه اي قرمز ريز خرد شده، هويج رنده شده، پنير، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنيد و در ظرف آماده بريزيد.
* تخم مرغ و شير را با هم بزنيد و روي مخلوط ماکاروني بريزيد و به مدت ۲۰ الي ۲۵ دقيقه در فر قرار دهيد تا خودش را بگيرد. پس از کمي سرد شدن برش بزنيد و سرو کنيد.
کباب ترش
کباب ترش يا ترشي کباب يکي از غذاهاي معروف گيلا ني بوده که در خطه شمال ايران بسيار معروف مي باشد.
مواد لازم :
گوشت کبابي: يک کيلو
پياز رنده شده: يک فنجان
مغز گردوي چرخ کرده: نصف فنجان
جعفري سائيده: نصف فنجان
آب انار ترش: يک فنجان
نمک و فلفل: به مقدار کافي
طرز تهيه
گوشت را به قطعات کبابي خرد کنيد. سپس در ظرف گودي بقيه مواد ذکر شده در بالا را با هم مخلوط کنيد. گوشت را براي يک شبانه روز در اين مخلوط بخوابانيد. بعد آنها را به سيخ کشيده و کباب کنيد.
کاري فلافل
مواد لازم:
* ماست- نيم کيلوگرم
* آرد نخود- ۶ قاشق غذاخوري
* پياز- يک عدد
* نمک- نصف قاشق مرباخوري
* پودر فلفل- نصف قاشق مرباخوري
* سير- يک حبه
* زردچوبه- نصف قاشق مرباخوري
* آب- 4 ليوان
* آب ليمو- يک قاشق غذاخوري
* رازيانه خشک- يک قاشق مرباخوري
* روغن- نصف ليوان
* برگ بو- يک عدد
* زيره- يک قاشق مرباخوري
* آرد نخود- يک و نيم ليوان
* نمک- نصف قاشق مرباخوري
* جوش شيرين- يک چهارم قاشق مرباخوري
* پياز خرد شده- دو قاشق غذاخوري
* پيازچه- يک عدد
* جعفري- يک قاشق غذاخوري
* زنجبيل تازه و يا پودر- يک قاشق مرباخوري
* فلفل تازه- دو و يا سه عدد(در صورت تمايل)
طرز تهيه:
* براي تهيه کاري، ماست، شش قاشق غذاخوري آرد نخود، يک عدد پياز، نصف قاشق مرباخوري نمک، فلفل قرمز، سير، زنجبيل، زردچوبه و ۲ ليوان آب را در همزن بريزيد و هم بزنيد تا مواد با هم مخلوط شوند.
* مواد به دست آمده را با ۲ ليوان آب باقي مانده در قابلمه بريزيد و هم زنيد تا به جوش بيايد، سپس رازيانه خشک و آب ليمو به آن اضافه کنيد و به مدت ۱۰ دقيقه بپزيد تا مواد غليظ شود. مواد آماده را کنار بگذاريد.
* براي تهيه فلافل، يک و نيم ليوان آرد نخود، نمک، پودر فلفل، جوش شيرين، ۲ قاشق غذاخوري پياز، پيازچه، جعفري را مخلوط کنيد.
* روغن را داغ کنيد و مايه را با قاشق در روغن بريزيد و بگذاريد هر دو طرف طلايي شود.
* در کمي روغن، برگ بو، زيره و فلفل تازه را تفت دهيد و روي کاري بريزيد. در اين مرحله فلافل ها را نيز به کاري اضافه کنيد و پس از ۵ دقيقه جوش آمدن با نان و يا برنج سرو کنيد.
کباب شتر مرغگوشت شتر مرغ به تازگي وارد بازار ايران شده و در همين مدت، توانسته مصرف کنندگان فراواني پيدا کند.اين گوشت با خواص غذايي بالا و بدون مواد مضر، بسيار زود طبخ و لذيذ است.
مواد لازم
گوشت شترمرغ:500 گرم
سير له شده: 2 حبه
آب ليموترش:4 قاشق سوپخوري
روغن زيتون:2 قاشق سوپخوري
فلفل قرمز تازه:1 عدد
پودر زيره سبز:1 قاشق چايخوري
پودر تخم گشنيز:1 قاشق چايخوري
برگ بو:8 عدد
نمک و فلفل سياه:به ميزان لازم
فلفل هاي رنگي کوچک: به تعداد لازم
سيخ چوبي: به تعداد لازم
مواد لازم براي سالاد
زيتون سبز: يک پيمانه
پياز قرمز: 1 عدد
گوجه فرنگي فيله شده: 4 عدد
فلفل دلمه اي قرمز: 1 عدد
روغن زيتون:2 قاشق سوپخوري
نمک: به ميزان لازم
طرز تهيه
ابتدا گوشت ها را در اندازه هاي يک در چهار سانتيمتري برش دهيد.
در ظرفي آب ليموترش، روغن زيتون،سير له شده، فلفل قرمز خرد شده،پودر زيره سبز، پودر تخم گشنيز، نمک و فلفل سياه را مخلوط کنيد. سپس گوشت ها را دو ساعت در اين مواد قرار دهيد و با درپوش در يخچال بگذاريد.
پس از اين مدت، گوشت ها را به سيخ بکشيد و بين هر تکه گوشت يک عدد برگ بو قرار دهيد. براي اين کار لازم است برگ بوها را 2 ساعت در آب ولرم قرار دهيد تا تازه شود و آنها را راحت از سيخ رد کنيد. در ضمن، مي توانيد بين گوشت ها از فلفل هاي رنگي نيز استفاده کنيد. (در صورتي که برگ بو در دسترس نداشتيد مي توانيد از برگ درخت نارنگي، نارنج يا پرتقال نيز استفاده کنيد.)
سپس مي توانيد کباب ها را روي حرارت مستقيم آتش، کباب کنيد و با سالساي گوجه فرنگي و زيتون آن را سرو کنيد.
طرز تهيه سالاد:
زيتون سبز، پياز، فيله گوجه فرنگي و فلفل دلمه اي قرمز را ريز خرد کنيد و در ظرفي همراه با روغن زيتون و نمک آن را مخلوط کنيد و سرو کنيد.
قارچ شکم پرمواد لازم:
* قارچ درشت و تازه- ۲۰ عدد* کره- ۲ قاشق غذاخوري
* سير له شده- ۲ حبه
* اسفناج خرد شده، بدون آب- ۲۸۰ گرم
* پنير مازارلا- يک ليوان
* پنير پارميزان- يک ليوان
* نمک و فلفل به مقدار کافي
طرز تهيه:
* فر را روي ۲۰۰ درجه سانتيگراد تنظيم و روشن کنيد.* ساقه ها را از قارچ جدا و آن ها را خرد کنيد.* در کره آب شده، ساقه هاي خرد شده و سير له شده را تفت دهيد تا نرم شود، سپس اسفناج را اضافه کنيد و براي ۲ دقيقه تفت دهيد.* نمک و فلفل به اندازه لازم به مواد اضافه و قارچ ها را پر کنيد.* زير گاز را خاموش کنيد و ۲ نوع پنير را به مواد اضافه کنيد.* قارچ ها را با قسمت پر شده به سمت بالا در ظرف بچينيد و به مدت ۲۰ دقيقه و يا تا اين که قارچ و مواد پخته شود در فر قرار دهيد.
كوكوي كدو غذايي براي درمان بيخوابي
مواد لازم براي 2 نفر
كدو: 2 عدد
سيبزميني پخته شده: 2 عدد
تخممرغ: 2 عدد
پيازچه خرد شده: 4 ساقه
شويد خرد شده: 50 گرم
ماست: يكدوم پيمانه
ليموترش: يك عدد
آرد: 2 قاشق سوپخوري
بيكينگپودر: يكدوم قاشق چايخوري
نمك و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهيه: سيبزميني و كدو را رنده كرده و آرد، تخممرغ، بيكينگپودر و نمك را به آن اضافه كنيد. نيمي از پيازچه و شويد را به مواد بيفزاييد و مايه كوكو را با قاشق در ظرفي كه قبلا در آن روغن داغ شده است ريخته و كوكو را سرخ كنيد. براي تهيه سس، ماست و شويد را همراه پيازچه، ليموترش، نمك و فلفل مخلوط كرده و آن را با كوكوي
سرخ شده، صرف كنيد.
اهميت غذايي كدو
كل انرژي اين غذا 1300 كيلوكالري است و براي افرادي كه در رژيم غذايي هستند، مناسب است. كدو سرشار از ويتامين A است و علاوه بر آن ويتامينهاي زيادي دارد كه براي امراض قلبي مفيد است. خوردن 150 گرم كدو در روز، نياز بدن به الياف را تامين ميكند. كدو اثر ملين دارد و باعث رفع يبوست و سوءهاضمه ميشود، كدو تب را پايين ميآورد و براي اشخاص گرم مزاج و صفراوي، غذاي مناسبي است. كدو خونساز است و از لحاظ شيميايي بدن را قليايي ميكند. كدو داراي كلسيم و فسفر، منيزيم و آهن است، علاوه بر اين خواص، از پيري پوست جلوگيري كرده و سرشار از آنتياكسيدان است.
كدو ادرارآور است، سينه را نرم و سرفه را آسان كرده و براي درمان قولنج مفيد است. كدو مغز را فعال و حافظه را تقويت ميكند و باعث تجديد قواي جسمي و روحي ميشود. به دنبال خوردن كدو خوابي راحت خواهيد داشت، زيرا براي درمان كمخوابي مفيد است. كدو چون به آساني پخته ميشود، براي معدههاي ضعيف، غذايي مفيد است.
كدو براي بچهها و كساني كه دچار بيماريهاي عفوني شدهاند و دوره نقاهت را ميگذرانند، مفيد است. همچنين كدو در پيشگيري از سرطان ريه بسيار مفيد و برطرفكننده ورم پروستات در افراد بالاتر از 40 سال است.
کوفته ايتاليايي
مواد لازم
گوشت چرخ کرده:500 گرم
گوجه فرنگي رنده شده:800 گرم
تخم مرغ:2 عدد
جعفري خورد شده: 4 قاشق سوپ خوري
پنير پارمزان رنده شده: 100 گرم
پودر نان خشک (خمير خشک شده داخل نان باگت): 100 گرم
نمک و فلفل و پودر سير: به مقدار لازم
پياز:1 عدد خلالي خرد شده
روغن زيتون:به مقدار لازم
ريحان: 100 گرم
طرز تهيه
ابتدا پياز هاي خرد شده را کمي در روغن تفت مي دهيد تا نرم شود سپس ريحان و گوجه رنده شده و کمي نمک و فلفل به آن اضافه کنيد و بگذاريد تا سس به مدت 10 دقيقه بجوشد. داخل ظرفي گوشت چرخ کرده، دو عدد تخم مرغ، پودر نان، پنيرپارمزان، جعفري، نمک و فلفل و پودر سير را با هم مخلوط کنيد و مواد را خوب ورز دهيد. سپس از مواد گلوله هايي به اندازه يک نارنگي کوچک درست کنيد. سپس کوفته ها را در داخل سس گوجه اي که قبلا درست کرده ايد ،قرار دهيد و 1 ليوان آب نيز به آن اضافه کنيد و روي حرارت ملايم به مدت 45 دقيقه بگذاريد تا کوفته ها خوب بپزند.
چيکن آلاکينگ فرانسوي
موادلازم
سينه مرغ بدون استخوان: 4 تکه
کره پاستوريزه: 100 گرم
قارچ ورقه شده: 250 گرم
خامه پاستوريزه: 250 ميلي ليتر
زرده تخم مرغ: 4 عدد
فلفل دلمه اي قرمز: 1 عدد
فلفل دلمه اي سبز: 1 عدد
طرز تهيه
مرغ ها را به صورت مکعب 1/5 تا 2 سانتي متري خرد مي کنيم. فلفل دلمه اي ها را نيز خرد مي کنيم.کره را در ماهي تابه گرم کرده، سپس قارچ و فلفل دلمه اي ها را به آن مي افزاييم و تفت مي د هيم تا نرم شود و کنار مي گذاريم. دوباره مقداري کره به ماهي تابه اضافه کرده و مرغ ها را تفت مي دهيم تا طلايي رنگ شوند ( براي اين که کره نسوزد يک قاشق غذاخوري روغن مايع به آن اضافه مي کنيم). سپس خامه را به آن افزوده و مي گذاريم تا به جوش آيد.فلفل و قارچ ها را اضافه کرده و از روي شعله برمي داريم و زرده ها را در حال هم زدن به آن مي افزائيم. دوباره روي حرارت گذاشته، بدون اين که بجوشد مرتب هم مي زنيم و سپس سرو مي کنيم.
فلافل خوزستاني
مواد لازم: نخود خيس شده 250 گرم، پياز يك عدد بزرگ، سير 3 حبه، رب گوجهفرنگي يك قاشق مرباخوري، سيبزميني آبپز يك عدد كوچك، ادويه كاري 2 قاشق چايخوري، فلفل، نمك و زردچوبه به ميزان لازم
طرز تهيه:ابتدا نخود را همراه پياز و سير چرخ كرده (نخود چرخ شده بايد كمي زبر باشد)سپس سيبزميني رنده شده و رب گوجه و تمام مواد باقيمانده را به مايه نخود اضافه كنيد و خوب ورز دهيد. قبل از سرخ كردن فلافل مقدار كمي آب به آن اضافه كنيد تا مواد كمي نرمتر و در نتيجه فلافل تردتري به دست بيايد.
هيچوقت به فلافل تخممرغ اضافه نكنيد، چون طعم واقعي آن را از بين ميبرد و چيزي شبيه كتلت ميشود.براي خوشمزهتر شدن فلافل از فلفل به ميزان بيشتري استفاده كنيد.همچنين براي سرخ كردن از ظرف كوچك و گود استفاده كنيد و براي صرفهجويي در روغن شعله اجاق را كم كنيد تا فلافلها نيز مغز پخت شوند
دستور پخت سس فلافل:يك عدد سيبزميني آبپز و له شده را با مقداري رب گوجه و فلفل و نمك در آب حل كرده و مواد را بپزيد تا مايع نسبتا غليظي به دست بيايد.
نازخاتون (ترشي شمالي)
مواد لازم: بادمجان قلمي 8 عدد، گوجهفرنگي درشت 5 عدد، آبغوره يك دوم ليوان، نعناي خشك يك قاشق غذاخوري، پياز رنده شده 3 قاشق سوپخوري، گلپر يك قاشق غذاخوري، آب انار 2 ليوان (در صورت نبودن آب انار ميتوانيد از يك تا 2 قاشق غذاخوري رب انار به اضافه مقداري شكر استفاده كنيد).
طرز تهيه:بادمجانها را ميتوانيد كبابي كنيد يا در صورت تمايل آنها را در فر به مدت نيم ساعت قرار دهيد تا نرم شوند. سپس پوست آنها را بكنيد و خوب ساطوري كنيد.
در مرحله بعد مقداري آب جوش روي گوجهفرنگيها بريزيد تا پوست آنها براحتي كنده شود. سپس گوجهها را خرد كرده و كنار بگذاريد.
حالا بادمجانهاي ساطوري شده را همراه آب انار و آبغوره در ظرفي بريزيد و روي حرارت قرار دهيد تا آهسته بجوشد و غليظ شود. پس از آن گلپر، نعنا و پياز رنده شده را درون آن ريخته و از روي شعله برداريد و گوجهفرنگي خرد شده را به آن اضافه كنيد و در ظرف مورد نظر بكشيد.به عنوان تزيين ميتوانيد از مقداري گردوي خرد شده روي اين غذا استفاده كنيد.
مواد لازم:
* ماکاروني – سه چهارم ليوان
* دانه ذرت پخته – يک ليوان
* فلفل دلمه اي قرمز – يک عدد
* هويج رنده شده – يک عدد
* تخم مرغ – ۷ عدد
* شير – نصف ليوان
* نمک و فلفل به ميزان کافي
* پنير خرد شده – يک ليوان
طرز تهيه:
* ماکاروني را به روال هميشه بپزيد، آبکش کنيد و کنار بگذاريد.
* فر را روي ۱۲۰ درجه سانتي گراد تنظيم و روشن کنيد و ظرف موردنظر را کمي چرب کنيد.
* ماکاروني، ذرت، فلفل دلمه اي قرمز ريز خرد شده، هويج رنده شده، پنير، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنيد و در ظرف آماده بريزيد.
* تخم مرغ و شير را با هم بزنيد و روي مخلوط ماکاروني بريزيد و به مدت ۲۰ الي ۲۵ دقيقه در فر قرار دهيد تا خودش را بگيرد. پس از کمي سرد شدن برش بزنيد و سرو کنيد.
کباب ترش
کباب ترش يا ترشي کباب يکي از غذاهاي معروف گيلا ني بوده که در خطه شمال ايران بسيار معروف مي باشد.
مواد لازم :
گوشت کبابي: يک کيلو
پياز رنده شده: يک فنجان
مغز گردوي چرخ کرده: نصف فنجان
جعفري سائيده: نصف فنجان
آب انار ترش: يک فنجان
نمک و فلفل: به مقدار کافي
طرز تهيه
گوشت را به قطعات کبابي خرد کنيد. سپس در ظرف گودي بقيه مواد ذکر شده در بالا را با هم مخلوط کنيد. گوشت را براي يک شبانه روز در اين مخلوط بخوابانيد. بعد آنها را به سيخ کشيده و کباب کنيد.
کاري فلافل
مواد لازم:
* ماست- نيم کيلوگرم
* آرد نخود- ۶ قاشق غذاخوري
* پياز- يک عدد
* نمک- نصف قاشق مرباخوري
* پودر فلفل- نصف قاشق مرباخوري
* سير- يک حبه
* زردچوبه- نصف قاشق مرباخوري
* آب- 4 ليوان
* آب ليمو- يک قاشق غذاخوري
* رازيانه خشک- يک قاشق مرباخوري
* روغن- نصف ليوان
* برگ بو- يک عدد
* زيره- يک قاشق مرباخوري
* آرد نخود- يک و نيم ليوان
* نمک- نصف قاشق مرباخوري
* جوش شيرين- يک چهارم قاشق مرباخوري
* پياز خرد شده- دو قاشق غذاخوري
* پيازچه- يک عدد
* جعفري- يک قاشق غذاخوري
* زنجبيل تازه و يا پودر- يک قاشق مرباخوري
* فلفل تازه- دو و يا سه عدد(در صورت تمايل)
طرز تهيه:
* براي تهيه کاري، ماست، شش قاشق غذاخوري آرد نخود، يک عدد پياز، نصف قاشق مرباخوري نمک، فلفل قرمز، سير، زنجبيل، زردچوبه و ۲ ليوان آب را در همزن بريزيد و هم بزنيد تا مواد با هم مخلوط شوند.
* مواد به دست آمده را با ۲ ليوان آب باقي مانده در قابلمه بريزيد و هم زنيد تا به جوش بيايد، سپس رازيانه خشک و آب ليمو به آن اضافه کنيد و به مدت ۱۰ دقيقه بپزيد تا مواد غليظ شود. مواد آماده را کنار بگذاريد.
* براي تهيه فلافل، يک و نيم ليوان آرد نخود، نمک، پودر فلفل، جوش شيرين، ۲ قاشق غذاخوري پياز، پيازچه، جعفري را مخلوط کنيد.
* روغن را داغ کنيد و مايه را با قاشق در روغن بريزيد و بگذاريد هر دو طرف طلايي شود.
* در کمي روغن، برگ بو، زيره و فلفل تازه را تفت دهيد و روي کاري بريزيد. در اين مرحله فلافل ها را نيز به کاري اضافه کنيد و پس از ۵ دقيقه جوش آمدن با نان و يا برنج سرو کنيد.
کباب شتر مرغگوشت شتر مرغ به تازگي وارد بازار ايران شده و در همين مدت، توانسته مصرف کنندگان فراواني پيدا کند.اين گوشت با خواص غذايي بالا و بدون مواد مضر، بسيار زود طبخ و لذيذ است.
مواد لازم
گوشت شترمرغ:500 گرم
سير له شده: 2 حبه
آب ليموترش:4 قاشق سوپخوري
روغن زيتون:2 قاشق سوپخوري
فلفل قرمز تازه:1 عدد
پودر زيره سبز:1 قاشق چايخوري
پودر تخم گشنيز:1 قاشق چايخوري
برگ بو:8 عدد
نمک و فلفل سياه:به ميزان لازم
فلفل هاي رنگي کوچک: به تعداد لازم
سيخ چوبي: به تعداد لازم
مواد لازم براي سالاد
زيتون سبز: يک پيمانه
پياز قرمز: 1 عدد
گوجه فرنگي فيله شده: 4 عدد
فلفل دلمه اي قرمز: 1 عدد
روغن زيتون:2 قاشق سوپخوري
نمک: به ميزان لازم
طرز تهيه
ابتدا گوشت ها را در اندازه هاي يک در چهار سانتيمتري برش دهيد.
در ظرفي آب ليموترش، روغن زيتون،سير له شده، فلفل قرمز خرد شده،پودر زيره سبز، پودر تخم گشنيز، نمک و فلفل سياه را مخلوط کنيد. سپس گوشت ها را دو ساعت در اين مواد قرار دهيد و با درپوش در يخچال بگذاريد.
پس از اين مدت، گوشت ها را به سيخ بکشيد و بين هر تکه گوشت يک عدد برگ بو قرار دهيد. براي اين کار لازم است برگ بوها را 2 ساعت در آب ولرم قرار دهيد تا تازه شود و آنها را راحت از سيخ رد کنيد. در ضمن، مي توانيد بين گوشت ها از فلفل هاي رنگي نيز استفاده کنيد. (در صورتي که برگ بو در دسترس نداشتيد مي توانيد از برگ درخت نارنگي، نارنج يا پرتقال نيز استفاده کنيد.)
سپس مي توانيد کباب ها را روي حرارت مستقيم آتش، کباب کنيد و با سالساي گوجه فرنگي و زيتون آن را سرو کنيد.
طرز تهيه سالاد:
زيتون سبز، پياز، فيله گوجه فرنگي و فلفل دلمه اي قرمز را ريز خرد کنيد و در ظرفي همراه با روغن زيتون و نمک آن را مخلوط کنيد و سرو کنيد.
قارچ شکم پرمواد لازم:
* قارچ درشت و تازه- ۲۰ عدد* کره- ۲ قاشق غذاخوري
* سير له شده- ۲ حبه
* اسفناج خرد شده، بدون آب- ۲۸۰ گرم
* پنير مازارلا- يک ليوان
* پنير پارميزان- يک ليوان
* نمک و فلفل به مقدار کافي
طرز تهيه:
* فر را روي ۲۰۰ درجه سانتيگراد تنظيم و روشن کنيد.* ساقه ها را از قارچ جدا و آن ها را خرد کنيد.* در کره آب شده، ساقه هاي خرد شده و سير له شده را تفت دهيد تا نرم شود، سپس اسفناج را اضافه کنيد و براي ۲ دقيقه تفت دهيد.* نمک و فلفل به اندازه لازم به مواد اضافه و قارچ ها را پر کنيد.* زير گاز را خاموش کنيد و ۲ نوع پنير را به مواد اضافه کنيد.* قارچ ها را با قسمت پر شده به سمت بالا در ظرف بچينيد و به مدت ۲۰ دقيقه و يا تا اين که قارچ و مواد پخته شود در فر قرار دهيد.
كوكوي كدو غذايي براي درمان بيخوابي
مواد لازم براي 2 نفر
كدو: 2 عدد
سيبزميني پخته شده: 2 عدد
تخممرغ: 2 عدد
پيازچه خرد شده: 4 ساقه
شويد خرد شده: 50 گرم
ماست: يكدوم پيمانه
ليموترش: يك عدد
آرد: 2 قاشق سوپخوري
بيكينگپودر: يكدوم قاشق چايخوري
نمك و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهيه: سيبزميني و كدو را رنده كرده و آرد، تخممرغ، بيكينگپودر و نمك را به آن اضافه كنيد. نيمي از پيازچه و شويد را به مواد بيفزاييد و مايه كوكو را با قاشق در ظرفي كه قبلا در آن روغن داغ شده است ريخته و كوكو را سرخ كنيد. براي تهيه سس، ماست و شويد را همراه پيازچه، ليموترش، نمك و فلفل مخلوط كرده و آن را با كوكوي
سرخ شده، صرف كنيد.
اهميت غذايي كدو
كل انرژي اين غذا 1300 كيلوكالري است و براي افرادي كه در رژيم غذايي هستند، مناسب است. كدو سرشار از ويتامين A است و علاوه بر آن ويتامينهاي زيادي دارد كه براي امراض قلبي مفيد است. خوردن 150 گرم كدو در روز، نياز بدن به الياف را تامين ميكند. كدو اثر ملين دارد و باعث رفع يبوست و سوءهاضمه ميشود، كدو تب را پايين ميآورد و براي اشخاص گرم مزاج و صفراوي، غذاي مناسبي است. كدو خونساز است و از لحاظ شيميايي بدن را قليايي ميكند. كدو داراي كلسيم و فسفر، منيزيم و آهن است، علاوه بر اين خواص، از پيري پوست جلوگيري كرده و سرشار از آنتياكسيدان است.
كدو ادرارآور است، سينه را نرم و سرفه را آسان كرده و براي درمان قولنج مفيد است. كدو مغز را فعال و حافظه را تقويت ميكند و باعث تجديد قواي جسمي و روحي ميشود. به دنبال خوردن كدو خوابي راحت خواهيد داشت، زيرا براي درمان كمخوابي مفيد است. كدو چون به آساني پخته ميشود، براي معدههاي ضعيف، غذايي مفيد است.
كدو براي بچهها و كساني كه دچار بيماريهاي عفوني شدهاند و دوره نقاهت را ميگذرانند، مفيد است. همچنين كدو در پيشگيري از سرطان ريه بسيار مفيد و برطرفكننده ورم پروستات در افراد بالاتر از 40 سال است.
کوفته ايتاليايي
مواد لازم
گوشت چرخ کرده:500 گرم
گوجه فرنگي رنده شده:800 گرم
تخم مرغ:2 عدد
جعفري خورد شده: 4 قاشق سوپ خوري
پنير پارمزان رنده شده: 100 گرم
پودر نان خشک (خمير خشک شده داخل نان باگت): 100 گرم
نمک و فلفل و پودر سير: به مقدار لازم
پياز:1 عدد خلالي خرد شده
روغن زيتون:به مقدار لازم
ريحان: 100 گرم
طرز تهيه
ابتدا پياز هاي خرد شده را کمي در روغن تفت مي دهيد تا نرم شود سپس ريحان و گوجه رنده شده و کمي نمک و فلفل به آن اضافه کنيد و بگذاريد تا سس به مدت 10 دقيقه بجوشد. داخل ظرفي گوشت چرخ کرده، دو عدد تخم مرغ، پودر نان، پنيرپارمزان، جعفري، نمک و فلفل و پودر سير را با هم مخلوط کنيد و مواد را خوب ورز دهيد. سپس از مواد گلوله هايي به اندازه يک نارنگي کوچک درست کنيد. سپس کوفته ها را در داخل سس گوجه اي که قبلا درست کرده ايد ،قرار دهيد و 1 ليوان آب نيز به آن اضافه کنيد و روي حرارت ملايم به مدت 45 دقيقه بگذاريد تا کوفته ها خوب بپزند.
چيکن آلاکينگ فرانسوي
موادلازم
سينه مرغ بدون استخوان: 4 تکه
کره پاستوريزه: 100 گرم
قارچ ورقه شده: 250 گرم
خامه پاستوريزه: 250 ميلي ليتر
زرده تخم مرغ: 4 عدد
فلفل دلمه اي قرمز: 1 عدد
فلفل دلمه اي سبز: 1 عدد
طرز تهيه
مرغ ها را به صورت مکعب 1/5 تا 2 سانتي متري خرد مي کنيم. فلفل دلمه اي ها را نيز خرد مي کنيم.کره را در ماهي تابه گرم کرده، سپس قارچ و فلفل دلمه اي ها را به آن مي افزاييم و تفت مي د هيم تا نرم شود و کنار مي گذاريم. دوباره مقداري کره به ماهي تابه اضافه کرده و مرغ ها را تفت مي دهيم تا طلايي رنگ شوند ( براي اين که کره نسوزد يک قاشق غذاخوري روغن مايع به آن اضافه مي کنيم). سپس خامه را به آن افزوده و مي گذاريم تا به جوش آيد.فلفل و قارچ ها را اضافه کرده و از روي شعله برمي داريم و زرده ها را در حال هم زدن به آن مي افزائيم. دوباره روي حرارت گذاشته، بدون اين که بجوشد مرتب هم مي زنيم و سپس سرو مي کنيم.
فلافل خوزستاني
مواد لازم: نخود خيس شده 250 گرم، پياز يك عدد بزرگ، سير 3 حبه، رب گوجهفرنگي يك قاشق مرباخوري، سيبزميني آبپز يك عدد كوچك، ادويه كاري 2 قاشق چايخوري، فلفل، نمك و زردچوبه به ميزان لازم
طرز تهيه:ابتدا نخود را همراه پياز و سير چرخ كرده (نخود چرخ شده بايد كمي زبر باشد)سپس سيبزميني رنده شده و رب گوجه و تمام مواد باقيمانده را به مايه نخود اضافه كنيد و خوب ورز دهيد. قبل از سرخ كردن فلافل مقدار كمي آب به آن اضافه كنيد تا مواد كمي نرمتر و در نتيجه فلافل تردتري به دست بيايد.
هيچوقت به فلافل تخممرغ اضافه نكنيد، چون طعم واقعي آن را از بين ميبرد و چيزي شبيه كتلت ميشود.براي خوشمزهتر شدن فلافل از فلفل به ميزان بيشتري استفاده كنيد.همچنين براي سرخ كردن از ظرف كوچك و گود استفاده كنيد و براي صرفهجويي در روغن شعله اجاق را كم كنيد تا فلافلها نيز مغز پخت شوند
دستور پخت سس فلافل:يك عدد سيبزميني آبپز و له شده را با مقداري رب گوجه و فلفل و نمك در آب حل كرده و مواد را بپزيد تا مايع نسبتا غليظي به دست بيايد.
نازخاتون (ترشي شمالي)
مواد لازم: بادمجان قلمي 8 عدد، گوجهفرنگي درشت 5 عدد، آبغوره يك دوم ليوان، نعناي خشك يك قاشق غذاخوري، پياز رنده شده 3 قاشق سوپخوري، گلپر يك قاشق غذاخوري، آب انار 2 ليوان (در صورت نبودن آب انار ميتوانيد از يك تا 2 قاشق غذاخوري رب انار به اضافه مقداري شكر استفاده كنيد).
طرز تهيه:بادمجانها را ميتوانيد كبابي كنيد يا در صورت تمايل آنها را در فر به مدت نيم ساعت قرار دهيد تا نرم شوند. سپس پوست آنها را بكنيد و خوب ساطوري كنيد.
در مرحله بعد مقداري آب جوش روي گوجهفرنگيها بريزيد تا پوست آنها براحتي كنده شود. سپس گوجهها را خرد كرده و كنار بگذاريد.
حالا بادمجانهاي ساطوري شده را همراه آب انار و آبغوره در ظرفي بريزيد و روي حرارت قرار دهيد تا آهسته بجوشد و غليظ شود. پس از آن گلپر، نعنا و پياز رنده شده را درون آن ريخته و از روي شعله برداريد و گوجهفرنگي خرد شده را به آن اضافه كنيد و در ظرف مورد نظر بكشيد.به عنوان تزيين ميتوانيد از مقداري گردوي خرد شده روي اين غذا استفاده كنيد.
parmidas56- همکار انجمن
- Registration date : 2009-01-19
تعداد پستها : 2426
محل سكونت : nurs
مدل گوشي : 206
امتیاز : 4939
مواضيع مماثلة
» دستور تهیه محبوب ترین غذای انگلیسی
» چند دستور پخت سبزی
» دستور پخت کباب ترکی مرغ
» دستور تهیه کیک نارگیلی
» كیبه ، غذای سنتی لبنان عربی
» چند دستور پخت سبزی
» دستور پخت کباب ترکی مرغ
» دستور تهیه کیک نارگیلی
» كیبه ، غذای سنتی لبنان عربی
صفحه 1 از 1
صلاحيات هذا المنتدى:
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد