راهنماي خريد ماشين ظرفشويي
صفحه 1 از 1
راهنماي خريد ماشين ظرفشويي
تولد ماشين ظرفشويي
چه کسي ماشين ظرفشويي را اختراع کرد؟
جالب است بدانيد مخترع ماشين ظرفشويي يک زن بوده!بله، يک خانم ثروتمند به نام «ژوزفين کوچران» ماشين ظرفشويي را در سال 1886اختراع کرد. اين خانم به خاطر ثورت بي حد و حصرش مرتب در حال مهماني دادن بود و در مهماني هاي مفصلش بسياري از ثروتمندان شرکت مي کردند. اگرچه ظرف هاي کثيف باقيمانده از مهماني هاي خانم کوچران را خدمه او مي شستند، اما او اصرار داشت ظرف ها با سرعت بيشتري شسته شوند و ظروف کمتري هم حين شستن بشکنند. بالاخره خانم ثروتمند تصميم خودش را عملي کرد و چون چنين دستگاهي تا آن زمان ساخته نشده بود، او شخصاً ساخت آن را به عهده گرفت. ماشين ظرف شويي خانم کوچران به شکلي طراحي شده بود که ظرف ها، فنجان ها و نعلبکي ها درون آن چيده مي شدند، بعد به وسيله يک موتور، آب و ماده شوينده به ظروف اضافه مي شد و ظرف ها شسته مي شدند.دوستان خانم کوچران همه جا در مورد اين ماشين صحبت کردند و به زودي سفارش هاي زيادي براي ماشين فوق به خانم کوچران رسيد. او اختراع خود را در نمايشگاه جهاني شيکاگو در سال1893 به نمايش گذاشت و باعث تعجب خيلي ها شد.
چگونه ظرف هاي ما را مي شويد؟!
ماشين ظرفشويي، يک دستگاه خودکار است که ظرف هاي کثيف را مي شويد و تميز مي کند؛ تنها کاري که آدم بايد انجام دهد، اين است که ماشين را پر از ظرف کند، پودر شوينده را اضافه کند، چرخه شست و شو را تنظيم کند و دکمه «روشن» را فشار دهد. اما ماشين ظرفشويي برخي اعمال خاص را نيز خودبه خود انجام مي دهد که عبارتند از:
-خودش را از آب پر مي کند.
-آب را با سرعت و فشار زياد از طريق فواره هايي به ظروف مي پاشد تا آنها را تميز کند.
-آب کثيف را تخليه مي کند.
-با پاشيدن آب بيشتر، ظروف را آبکشي مي کند.
-هوا را گرم مي کند تا ظرف ها خشک شوند؛ البته اگر شما انجام اين قسمت را هنگام تنظيم دستگاه خواسته باشيد.
علاوه بر اين، ماشين ظرفشويي بر کار خود نظارت مي کند تا همه چيز به طور مطلوب پيش رود. يک زمان سنج، طول مدت هرچرخه را تنظيم مي کند؛ يک گيرنده حسي دماي آب و هوا را نمايان مي کند تا از گرم شدن بيش از حد ظروف و تخريب آنها جلوگيري کند و گيرنده حسي ديگري مي تواند بگويد که سطح آب به اندازه کافي بالا هست تا مرحله شست و شو و آب کشي آغاز شود. بعضي از ماشين هاي ظرفشويي داراي گيرنده هايي هستند که ميزان کثيفي آب را که از ظروف مي چکد مشخص مي کنند و وقتي که آب به اندازه کافي تميز بود، ماشن ظرفشويي مي فهمد ظرف ها تميز شده اند.
ميوه هم مي شورد يا نه؟
اگر از مغازه دارها بپرسيد، مي گويند همه ماشين هاي ظرفشويي ميوه و سبزي مي شويند و سبد ميوه شوي هم دارند. خوب است بدانيد اين سبد ميوه شوي که مغازه دارها از آن نام مي برند، چيزي نيست جز همان طبقه اول ماشين ظرفشويي شما!در حقيقت آنچه يک ماشين ظرفشويي را از نظر شستن ميوه از ماشين ظرفشويي ديگر متمايز مي کند، قابليت کار با آب سرد است؛ يعني اينکه در ماشين ظرفشويي برنامه اي تعبيه شده باشد که با استفاده از آن بشود ميوه ها را با آب سرد شست تا پلاسيده نشوند.
فيلترينگ آب يعني چه؟
معمولاً آبي که با آن ظرف هايمان را مي شوييم، لکه هايي روي ظروف باقي مي گذارد.گاهي اوقات هم آب بعضي مناطق خراب است و شستن ظروف را مشکل مي کند. سيستم فيلترينگ، تميز بودن آبي را که در چرخه شست و شو مورد استفاده قرار مي گيرد تضمين مي کند و با گردش مداوم ميکروفيلتر، لکه ها و چربي ها را از سطح ظروف بر مي دارد و با حرکت چرخشي آب، لکه ها را به کلي از بين مي برد که اين علاوه بر تميزتر شدن ظروف، مزيت ديگري هم دارد، اين کار باعث کاهش مصرف مواد شوينده مي شود.
نمک بريزيد
مي گويند نمک در تميز شدن ظروف تاثير بسياري دارد؛ براي همين هم بيشتر استفاده کنندگان، همراه با مايع يا پودر ظرفشويي، مقداري نمک هم داخل دستگاه مي ريزند. به تازگي نيز در بعضي از اين ماشين ها جايي براي ريختن نمک در نظر گرفته شده تا هم ظرف ها تميز شوند و هم کار مصرف کننده آسان شود. در کاتالوگ بعضي ماشين ها هم مي بينيم که نوشته شده نيازي به استفاده از نمک يا ماده ديگري براي بهتر شسته شدن ظروف نيست. در اين ماشين هاي ظرفشويي براي تميزي بهتر ظروف، از سيستم Magnetizer «سختي گير آب» استفاده مي شود.
امکانات جانبي
امکانات جانبي ماشين ها با هم متفاوت بوده و هر شرکتي براي مقبول کردن کالاي خود امکانات متفاوتي را روي آن قرار داده است. بعضي از اين امکانات عبارتند از:
-در بعضي ماشين ها بازوهاي سبدي که ظرف ها را در آن مي چينند متحرک است و اين امکان براي شما وجود دارد که حالت قرار دادن اين ظروف را در ماشين به دلخواه خودتان تغيير دهيد.
-بعضي ماشين ظرفشويي ها يک سيستم ويژه به نام براق کننده هم دارند؛ به اين صورت که در مرحله آخر آبکشي، مايع براق کننده اي را روي ظروف مي پاشند تا هم شست و شو کامل شود و هم ظرف ها برق بيفتند. اين سيستم علاوه بر شفاف شدن ظرف ها باعث مي شود آنها زودتر خشک شوند.
-بعضي از ماشين ظرفشويي ها براي افزايش استحکام و ايمني سبدها از ريل هاي جديدي استفاده مي کنند که مي توان به وسيله آنها به آساني و بدون هيچ مشکلي سبد را -حتي وقتي که کاملاً پر است- بيرون کشيد؛ به اين دليل که ريل هاي پاييني عميق تر هستند و همين عمق باعث مي شود تا ثبات کامل سبد تضمين شود و دشواري بيرون کشيدن آن از بين برود.
-بعضي ماشين ظرفشويي ها علاوه بر امکان شست و شوي بسيار داغ امکان آبکشي اضافي را هم براي مصرف کننده هاي وسواسي فراهم کرده اند.
-بعضي ماشين ظرفشويي ها به سيستم تايمر تأخيري مجهزند؛ همان سيستمي که اين روزها در بعضي از ماشين لباسشويي ها هم مي بينيم. اين سيستم به شما امکان مي دهد تا زمان روشن شدن ماشين لباسشويي را هر وقت که خواستيد تعيين کنيد.بعضي ظرفشويي ها هم به سيستم تبادل گرما مجهزند.
ضد عفوني مي کنند؟
ماشين هاي ظرفشويي معمولاً به خودي خود قابليت ضد عفوني کردن ظروف را ندارند و احتياج به يک ماده کمکي دارند، مگر اينکه موقع خريد، حواستان به اين امکان ماشين ظرفشويي باشد. ماشين هاي ظرفشويي به خاطر داشتن امکان استريليزه، ظروف را ضدعفوني مي کنند؛ يعني روي اين دستگاه دکمه اي وجود دارد که با فشار دادن آن، حرارت آب به حدي بالا مي رود که ظروف، استريليزه مي شوند. بين مشخصات بعضي ماشين هاي ظرفشويي، به عبارت «امکان شست و شوي بسيار داغ» بر مي خوريم که آن هم به معناي استريليزه کردن است. در بيشتر ماشين هاي ظرفشويي قابليت استفاده از مواد سفيد کننده و ضدعفوني کننده وجود دارد، اما اگر در کاتالوگ ماشين چنين چيزي نبود حتماً پيش از استفاده از اين گونه مواد پرس و جو کنيد.
آب، زمان، صدا
چقدر طول مي کشد تا ظرف هاي شما در ماشين ظرفشويي شسته شوند؟ ماشين هاي ظرفشويي، ظرف هاي شما را به طور نرمال در 76 دقيقه مي شويند اما بعضي ماشين ها که لقب ماشين ظرفشويي هاي سريع را يدک مي کشند، اين زمان را تا 45 دقيقه و حتي 40 دقيقه هم کاهش مي دهند. اين ماشين ها اصولاً موجودات کم سرو صدايي هستند. ميزان سرو صدايي که آنها در خانه شما توليد مي کنند بين 45 تا 48 دسي بل است و درهر دور شست و شو ميزان آب مصرفي شان با توجه به اندازه ماشين متفاوت است که معمولاً بين 11 تا 15 ليتر آب مصرف مي کنند.
برنامه اقتصادي:
برنامه اقتصادي اصولاً برنامه اي است که مي توان به وسيله آن با کمترين هزينه از بيشترين امکانات بهره برد. بعضي از ماشين هاي ظرفشويي به اين گونه برنامه ها مجهز هستند:
-نيمه شوي:اين برنامه معمولاً در ماشين هاي 12 نفره مورد استفاده قرار مي گيرد و به اين معناست که وقتي شما ظرف کافي براي پر کردن ماشين نداريد، مي توانيد با استفاده از اين برنامه، آبگيري ماشين را به نصف برسانيد. اين برنامه براي صرفه جويي در آب بسيار موثر است و به شما امکان مي دهد که ماشين را بدون نياز به پر شدن روشن کنيد.
-برنامه اقتصادي: روي بعضي از ماشين ها هم برنامه اي تحت عنوان برنامه اقتصادي نصب شده که با استفاده از آن مي توان در مصرف آب، انرژي و حتي زمان صرفه جويي کرد؛ مثلاً يکي از اين برنامه ها به اين صورت است: 50 درجه سانتي گراد، 12 ليتر آب و 1/05 کيلو وات انرژي.
ماده شوينده ماشين ظرف شويي چيست؟
ماده شوينده شامل مواد حلالي است که غذا را در خود حل کرده و در ضمن با مواد ساينده، تکه هاي چسبنده غذا را از ظروف جدا مي کند. عملکرد اين ماده شوينده در صورت وجود املاح زياد در آب، دچار اختلال مي شود. البته لازم است بدانيد که نمي توان هر نوع ماده شوينده را در ظرفشويي استفاده کرد بلکه بايد موادي که مخصوص ظرفشويي ساخته شده اند را به کار برد تا هم کف بيش از اندازه توليد نکند و هم باعث خرابي ظروف نشود. انواع شوينده ها به شکل پودر، قرص و ژل موجود است و هيچ کدام بر ديگري برتري ندارد و اين تنها به سليقه شخصي شما مربوط است که از کدام شکل استفاده کنيد.
بد نيست بدانيد که....
مخزن
ماشين هاي ظرفشويي ارزان، داراي مخزني از جنس پلاستيک و مدل هاي گران قيمت تر، مخزني از جنس فولاد ضد زنگ (اصطلاحاً استيل)دارند .جنس استيل از زنگ زدگي، رسوب و لک شدگي جلوگيري مي کند. در استفاده از مدل هايي با مخزن استيل، از مواد شوينده داراي سفيد کننده استفاده نکنيد.
قفسه ها
شما بايد اين قسمت را به دقت بررسي نماييد تا از مناسب بودن اندازه قفسه ها با بشقاب ها، عمق قابلمه ها، کاسه ها و خلاصه بيشتر ظروف خود اطمينان حاصل کنيد. شايد ظروفي داشته باشيد که در هيچ ماشين ظرفشويي جا نشوند، در چنين مواردي بايد قبول کنيد که يکي دو قطعه از ظروف را دستي بشوييد.
بعضي از ماشين هاي ظرفشويي داراي سه قفسه هستند که ممکن است اندازه بشقاب ها يا عمق ظروف گودي که در آن قرار مي دهيد را محدود کنند. اکثر ماشين ها دو طبقه قفسه دارند و گاهي داراي قابليت شيب دار قرار گرفتن نيز هستند.
مصرف آب
ماشين هاي ظرفشويي آب زيادي مصرف مي کنند که البته اگر ماشين کاملاً پر باشد، مقدار آب مصرفي آن، از مقدار آبي که با شستن دستي ظرف مصرف مي شود چندان تفاوتي ندارد. براي اطمينان يافتن از مقدار مصرف آب، مدل هاي مختلف و مقدار مصرف آنها را با دقت بررسي کنيد.
شست و شوي هوشمند
بعضي مدل هاي ماشين ظرفشويي داراي حسگرهايي هستند که با عبور دادن شعاع نور از آب و اندازه گيري شفافيت آن، ميزان کثيفي آب را تشخيص داده و زمان خالي شدن و تعويض آن را مشخص مي کنند.
آبگرمکن
تقريباً تمام ماشين هاي ظرفشويي به آب گرم متصل مي شوند. آب گرم منزل معمولاً در درجه 48 تا 55 درجه سانتي گراد تنظيم مي شود. ماشين هاي ارزان تر از همين دماي آب استفاده مي کنند و ماشين هاي گران تر داراي سيستم گرم کننده هستند. براي شسته شدن چربي و پاک شدن مواد شوينده، دماي آب بايد 60 درجه باشد. از طرفي داغ بودن آب نياز به خيس کردن و آب کشي مکرر را از بين برده و در مصرف آب صرفه جويي خواهد نمود. مدل هاي جديدتر، ظروف را با آب داغ شسته و با آب سرد آبکشي مي کند تا در مصرف برق نيز صرفه جويي شود.
نکات مهم هنگام خريد
-در وهله اول هنگام خريد اين وسيله بايد به تعداد نفرات خانواده توجه کرد؛ به عنوان مثال يک ماشين ظرفشويي 12 نفره براي يک خانواده 6 تا 8 نفره و يک ماشين ظرفشويي 4 نفره مناسب است.
-اکثر ماشين ظرفشويي هاي ارزان داراي مخزني ازجنس پلاستيک و مدل هاي گران قيمت مخزني از جنس فولاد ضد زنگ دارند.
-هنگام خريد توجه داشته باشيد که اندازه قفسه ها با بشقاب ها، عمق قابلمه، کاسه و ساير ظروف هماهنگ باشد.
-بعضي مدل هاي ماشين ظرفشويي نيز داراي آسيابي مخصوص هستند که خرده هاي غذا را آسياب کرده و همراه آب بيرون مي فرستند. اما مدل هاي ديگري نيز هستند که فاقد اين قابليت هستند و بايد حتماً ظروف را تميز کرده و بعد در آن قرار داد. پس اگر حوصله تميز کردن ظروف را نداريد به اين مساله نيز توجه داشته باشيد.
-برنامه هاي شست وشوي ظروف از موارد مهم ديگري هستند که هنگام خريد بايد به آن توجه کرد.اکثر ماشين هاي ظرفشويي داراي برنامه سه گانه شست و شو هستند. برنامه سختي گير آب، سيستم هوشمند ايمني، برنامه شست و شوي سريع، معمولي، قوي، ميوه و سبزيجات و... برخي از آنها هستند.
پس هنگام خريد توجه داشته باشيد که از ماشين ظرفشويي خود چه انتظاري داريد تا با توجه به نياز خود آن را خريداري کنيد.
چرا از ماشين ظرفشويي استفاده کنيم؟
1)استفاده از ماشين ظرفشويي تا حد قابل توجهي مصرف آب خانگي را کاهش مي دهد، به طوري که يک دست ظروف 144 پارچه را اگر با دست بشوييم 85 ليتر آب مصرف مي شود در حالي که همين تعداد در ماشين ظرف شويي تنها 16 ليتر آب نياز دارد.
2)به خانم خانواده فرصت بيشتري مي دهد تا به جاي صرف وقت در آشپزخانه و شستن ظروف، زمان بيشتري را در کنار فرزندان و همسر خود داشته باشد.
3)در شست و شو با دست، بهترين زمان پذيرايي از مهمان بعد از صرف غذا به شستن ظروف مي گذرد (بيش از يک ساعت) در صورتي که در شست و شو با ماشين ظرفشويي، بعد از صرف غذا در کنار مهمان خود هستيد.
4)در شست و شو با دست، مجبوريم از آب ملايم استفاده کنيم در صورتي که در ماشين ظرفشويي آب داغ استفاده مي شود لذا عمل ضد عفوني نيز تا حدي انجام مي گيرد.
5)در شست وشو با دست، ظروف به علت استفاده از اسکاچ بعد از چند ماه خش برداشته و کدر مي شوند، در صورتي که در ماشين ظرفشويي چون از مواد شوينده مناسب استفاده مي نماييم، ظروف هميشه براق و شفاف باقي مي مانند.
6)در شست و شو با دست، ميزان استفاده از مايع ظرفشويي بسيار زياد است در صورتي که در ماشين ظرفشويي ميزان مصرف پودر بسيار کم است.
7)مواد شوينده به پوست دست آسيب زيادي مي رسانند در حالي که در ماشين ظرفشويي دست شما با مواد شوينده هيچ گونه تماسي ندارد.
درشست و شو با دست، به علت ايستادن زياد و بي حرکت ماندن، خطر بيماري هايي مانند واريس، آرتروز ستون فقرات و زانو بسيار بالا مي رود در حالي که در شست و شوي ماشيني اين احتمال وجود ندارد.
9)در شست و شوي دستي، امکان لب پر شدن ظروف چيني و کريستال شما وجود دارد در حالي که در ماشين ظرفشويي اين امکان به حد صفر مي رسد.
10)مواد کلره و يا اکسيژنه موجود در پودرها و قرص هاي ماشين ظرفشويي، عمل ضد عفوني ظروف را تکميل مي کنند.
حتماً رعايت کنيد.
-تا حد امکان از برنامه کوتاه مدت (کم مصرف) استفاده کنيد. همچنين اگر ظرف ها را پيش از قرار دادن در دستگاه با يک دستمال تا اندازه اي پاک کنيم، امکان استفاده از برنامه کوتاه بيشتر است. اگر ظرف ها فقط کمي کثيف هستند از يک چرخه شست و شوي سبک استفاده کنيد؛ زيرا در اين روش به دليل استفاده کمتر از آب گرم و کاهش زمان کار دستگاه، انرژي کمتري مصرف خواهد شد.
-حتي الامکان از ظرفيت کامل ماشين ظرفشويي استفاده کنيد. تعداد ظرف ها تغييري در مصرف آب ماشين نمي دهد. پس بهتر است ظرف ها را در طول روز داخل ماشين جمع کنيد و سپس يک بار در ساعات غير اوج مصرف آن را به کار اندازيد.
-از پودر ظرفشويي به اندازه لازم استفاده کنيد؛ زيرا ريختن پودر زياد، هيچ تاثيري در تميز ترشدن ظرف نخواهد داشت.
-ظرف ها را مطابق دستورالعمل توليد کننده در ماشين قرار دهيد، همه رديف ها را پر کنيد تا از آب و انرژي حداکثر استفاده بشود، اما اين کار به گونه اي باشد که گردش آب به راحتي صورت گيرد تا ظرف ها کاملاً تميز گردند.
-پيش از قرار دادن ظرف ها در ماشين، باقيمانده غذا را پاک کرده و مايعات را خالي کنيد. بقيه کار را ماشين ظرفشويي انجام مي دهد. اگر مجبور شديد که ظرف ها را پيش از گذاشتن در ماشين آب بکشيد حتي الامکان از آب سرد استفاده کنيد.
-اگر از يک منبع آب گرم ارزان قيمت برخوردار هستيد؛ در صورت امکان آن را مستقيماً به ماشين ظرفشويي وصل کنيد.
-دستگاه را حتي الامکان درساعت هاي اوج مصرف روشن نکنيد.
-نظافت منظم، عمر دستگاه را افزايش داده و مصرف انرژي آن را کاهش مي دهد.
-ماشين ظرفشويي را دور از يخچال قرار دهيد، زيرا اين دستگاه در هنگام کار حرارت توليد مي کند و مصرف انرژي يخچال را بالا مي برد.
-در صورتي که ماشين ظرفشويي شما سيستم خشک کن بدون گرما دارد از آن استفاده کنيد. اگر دستگاهي داريد که قديمي تر است و مجهز به اين سيستم نيست، مي توانيد بعد از پايان شست و شو ظرفشويي را خاموش کنيد و درب آن را باز بگذاريد تا جريان هوا ظرف ها را خشک کند
چه کسي ماشين ظرفشويي را اختراع کرد؟
جالب است بدانيد مخترع ماشين ظرفشويي يک زن بوده!بله، يک خانم ثروتمند به نام «ژوزفين کوچران» ماشين ظرفشويي را در سال 1886اختراع کرد. اين خانم به خاطر ثورت بي حد و حصرش مرتب در حال مهماني دادن بود و در مهماني هاي مفصلش بسياري از ثروتمندان شرکت مي کردند. اگرچه ظرف هاي کثيف باقيمانده از مهماني هاي خانم کوچران را خدمه او مي شستند، اما او اصرار داشت ظرف ها با سرعت بيشتري شسته شوند و ظروف کمتري هم حين شستن بشکنند. بالاخره خانم ثروتمند تصميم خودش را عملي کرد و چون چنين دستگاهي تا آن زمان ساخته نشده بود، او شخصاً ساخت آن را به عهده گرفت. ماشين ظرف شويي خانم کوچران به شکلي طراحي شده بود که ظرف ها، فنجان ها و نعلبکي ها درون آن چيده مي شدند، بعد به وسيله يک موتور، آب و ماده شوينده به ظروف اضافه مي شد و ظرف ها شسته مي شدند.دوستان خانم کوچران همه جا در مورد اين ماشين صحبت کردند و به زودي سفارش هاي زيادي براي ماشين فوق به خانم کوچران رسيد. او اختراع خود را در نمايشگاه جهاني شيکاگو در سال1893 به نمايش گذاشت و باعث تعجب خيلي ها شد.
چگونه ظرف هاي ما را مي شويد؟!
ماشين ظرفشويي، يک دستگاه خودکار است که ظرف هاي کثيف را مي شويد و تميز مي کند؛ تنها کاري که آدم بايد انجام دهد، اين است که ماشين را پر از ظرف کند، پودر شوينده را اضافه کند، چرخه شست و شو را تنظيم کند و دکمه «روشن» را فشار دهد. اما ماشين ظرفشويي برخي اعمال خاص را نيز خودبه خود انجام مي دهد که عبارتند از:
-خودش را از آب پر مي کند.
-آب را با سرعت و فشار زياد از طريق فواره هايي به ظروف مي پاشد تا آنها را تميز کند.
-آب کثيف را تخليه مي کند.
-با پاشيدن آب بيشتر، ظروف را آبکشي مي کند.
-هوا را گرم مي کند تا ظرف ها خشک شوند؛ البته اگر شما انجام اين قسمت را هنگام تنظيم دستگاه خواسته باشيد.
علاوه بر اين، ماشين ظرفشويي بر کار خود نظارت مي کند تا همه چيز به طور مطلوب پيش رود. يک زمان سنج، طول مدت هرچرخه را تنظيم مي کند؛ يک گيرنده حسي دماي آب و هوا را نمايان مي کند تا از گرم شدن بيش از حد ظروف و تخريب آنها جلوگيري کند و گيرنده حسي ديگري مي تواند بگويد که سطح آب به اندازه کافي بالا هست تا مرحله شست و شو و آب کشي آغاز شود. بعضي از ماشين هاي ظرفشويي داراي گيرنده هايي هستند که ميزان کثيفي آب را که از ظروف مي چکد مشخص مي کنند و وقتي که آب به اندازه کافي تميز بود، ماشن ظرفشويي مي فهمد ظرف ها تميز شده اند.
ميوه هم مي شورد يا نه؟
اگر از مغازه دارها بپرسيد، مي گويند همه ماشين هاي ظرفشويي ميوه و سبزي مي شويند و سبد ميوه شوي هم دارند. خوب است بدانيد اين سبد ميوه شوي که مغازه دارها از آن نام مي برند، چيزي نيست جز همان طبقه اول ماشين ظرفشويي شما!در حقيقت آنچه يک ماشين ظرفشويي را از نظر شستن ميوه از ماشين ظرفشويي ديگر متمايز مي کند، قابليت کار با آب سرد است؛ يعني اينکه در ماشين ظرفشويي برنامه اي تعبيه شده باشد که با استفاده از آن بشود ميوه ها را با آب سرد شست تا پلاسيده نشوند.
فيلترينگ آب يعني چه؟
معمولاً آبي که با آن ظرف هايمان را مي شوييم، لکه هايي روي ظروف باقي مي گذارد.گاهي اوقات هم آب بعضي مناطق خراب است و شستن ظروف را مشکل مي کند. سيستم فيلترينگ، تميز بودن آبي را که در چرخه شست و شو مورد استفاده قرار مي گيرد تضمين مي کند و با گردش مداوم ميکروفيلتر، لکه ها و چربي ها را از سطح ظروف بر مي دارد و با حرکت چرخشي آب، لکه ها را به کلي از بين مي برد که اين علاوه بر تميزتر شدن ظروف، مزيت ديگري هم دارد، اين کار باعث کاهش مصرف مواد شوينده مي شود.
نمک بريزيد
مي گويند نمک در تميز شدن ظروف تاثير بسياري دارد؛ براي همين هم بيشتر استفاده کنندگان، همراه با مايع يا پودر ظرفشويي، مقداري نمک هم داخل دستگاه مي ريزند. به تازگي نيز در بعضي از اين ماشين ها جايي براي ريختن نمک در نظر گرفته شده تا هم ظرف ها تميز شوند و هم کار مصرف کننده آسان شود. در کاتالوگ بعضي ماشين ها هم مي بينيم که نوشته شده نيازي به استفاده از نمک يا ماده ديگري براي بهتر شسته شدن ظروف نيست. در اين ماشين هاي ظرفشويي براي تميزي بهتر ظروف، از سيستم Magnetizer «سختي گير آب» استفاده مي شود.
امکانات جانبي
امکانات جانبي ماشين ها با هم متفاوت بوده و هر شرکتي براي مقبول کردن کالاي خود امکانات متفاوتي را روي آن قرار داده است. بعضي از اين امکانات عبارتند از:
-در بعضي ماشين ها بازوهاي سبدي که ظرف ها را در آن مي چينند متحرک است و اين امکان براي شما وجود دارد که حالت قرار دادن اين ظروف را در ماشين به دلخواه خودتان تغيير دهيد.
-بعضي ماشين ظرفشويي ها يک سيستم ويژه به نام براق کننده هم دارند؛ به اين صورت که در مرحله آخر آبکشي، مايع براق کننده اي را روي ظروف مي پاشند تا هم شست و شو کامل شود و هم ظرف ها برق بيفتند. اين سيستم علاوه بر شفاف شدن ظرف ها باعث مي شود آنها زودتر خشک شوند.
-بعضي از ماشين ظرفشويي ها براي افزايش استحکام و ايمني سبدها از ريل هاي جديدي استفاده مي کنند که مي توان به وسيله آنها به آساني و بدون هيچ مشکلي سبد را -حتي وقتي که کاملاً پر است- بيرون کشيد؛ به اين دليل که ريل هاي پاييني عميق تر هستند و همين عمق باعث مي شود تا ثبات کامل سبد تضمين شود و دشواري بيرون کشيدن آن از بين برود.
-بعضي ماشين ظرفشويي ها علاوه بر امکان شست و شوي بسيار داغ امکان آبکشي اضافي را هم براي مصرف کننده هاي وسواسي فراهم کرده اند.
-بعضي ماشين ظرفشويي ها به سيستم تايمر تأخيري مجهزند؛ همان سيستمي که اين روزها در بعضي از ماشين لباسشويي ها هم مي بينيم. اين سيستم به شما امکان مي دهد تا زمان روشن شدن ماشين لباسشويي را هر وقت که خواستيد تعيين کنيد.بعضي ظرفشويي ها هم به سيستم تبادل گرما مجهزند.
ضد عفوني مي کنند؟
ماشين هاي ظرفشويي معمولاً به خودي خود قابليت ضد عفوني کردن ظروف را ندارند و احتياج به يک ماده کمکي دارند، مگر اينکه موقع خريد، حواستان به اين امکان ماشين ظرفشويي باشد. ماشين هاي ظرفشويي به خاطر داشتن امکان استريليزه، ظروف را ضدعفوني مي کنند؛ يعني روي اين دستگاه دکمه اي وجود دارد که با فشار دادن آن، حرارت آب به حدي بالا مي رود که ظروف، استريليزه مي شوند. بين مشخصات بعضي ماشين هاي ظرفشويي، به عبارت «امکان شست و شوي بسيار داغ» بر مي خوريم که آن هم به معناي استريليزه کردن است. در بيشتر ماشين هاي ظرفشويي قابليت استفاده از مواد سفيد کننده و ضدعفوني کننده وجود دارد، اما اگر در کاتالوگ ماشين چنين چيزي نبود حتماً پيش از استفاده از اين گونه مواد پرس و جو کنيد.
آب، زمان، صدا
چقدر طول مي کشد تا ظرف هاي شما در ماشين ظرفشويي شسته شوند؟ ماشين هاي ظرفشويي، ظرف هاي شما را به طور نرمال در 76 دقيقه مي شويند اما بعضي ماشين ها که لقب ماشين ظرفشويي هاي سريع را يدک مي کشند، اين زمان را تا 45 دقيقه و حتي 40 دقيقه هم کاهش مي دهند. اين ماشين ها اصولاً موجودات کم سرو صدايي هستند. ميزان سرو صدايي که آنها در خانه شما توليد مي کنند بين 45 تا 48 دسي بل است و درهر دور شست و شو ميزان آب مصرفي شان با توجه به اندازه ماشين متفاوت است که معمولاً بين 11 تا 15 ليتر آب مصرف مي کنند.
برنامه اقتصادي:
برنامه اقتصادي اصولاً برنامه اي است که مي توان به وسيله آن با کمترين هزينه از بيشترين امکانات بهره برد. بعضي از ماشين هاي ظرفشويي به اين گونه برنامه ها مجهز هستند:
-نيمه شوي:اين برنامه معمولاً در ماشين هاي 12 نفره مورد استفاده قرار مي گيرد و به اين معناست که وقتي شما ظرف کافي براي پر کردن ماشين نداريد، مي توانيد با استفاده از اين برنامه، آبگيري ماشين را به نصف برسانيد. اين برنامه براي صرفه جويي در آب بسيار موثر است و به شما امکان مي دهد که ماشين را بدون نياز به پر شدن روشن کنيد.
-برنامه اقتصادي: روي بعضي از ماشين ها هم برنامه اي تحت عنوان برنامه اقتصادي نصب شده که با استفاده از آن مي توان در مصرف آب، انرژي و حتي زمان صرفه جويي کرد؛ مثلاً يکي از اين برنامه ها به اين صورت است: 50 درجه سانتي گراد، 12 ليتر آب و 1/05 کيلو وات انرژي.
ماده شوينده ماشين ظرف شويي چيست؟
ماده شوينده شامل مواد حلالي است که غذا را در خود حل کرده و در ضمن با مواد ساينده، تکه هاي چسبنده غذا را از ظروف جدا مي کند. عملکرد اين ماده شوينده در صورت وجود املاح زياد در آب، دچار اختلال مي شود. البته لازم است بدانيد که نمي توان هر نوع ماده شوينده را در ظرفشويي استفاده کرد بلکه بايد موادي که مخصوص ظرفشويي ساخته شده اند را به کار برد تا هم کف بيش از اندازه توليد نکند و هم باعث خرابي ظروف نشود. انواع شوينده ها به شکل پودر، قرص و ژل موجود است و هيچ کدام بر ديگري برتري ندارد و اين تنها به سليقه شخصي شما مربوط است که از کدام شکل استفاده کنيد.
بد نيست بدانيد که....
مخزن
ماشين هاي ظرفشويي ارزان، داراي مخزني از جنس پلاستيک و مدل هاي گران قيمت تر، مخزني از جنس فولاد ضد زنگ (اصطلاحاً استيل)دارند .جنس استيل از زنگ زدگي، رسوب و لک شدگي جلوگيري مي کند. در استفاده از مدل هايي با مخزن استيل، از مواد شوينده داراي سفيد کننده استفاده نکنيد.
قفسه ها
شما بايد اين قسمت را به دقت بررسي نماييد تا از مناسب بودن اندازه قفسه ها با بشقاب ها، عمق قابلمه ها، کاسه ها و خلاصه بيشتر ظروف خود اطمينان حاصل کنيد. شايد ظروفي داشته باشيد که در هيچ ماشين ظرفشويي جا نشوند، در چنين مواردي بايد قبول کنيد که يکي دو قطعه از ظروف را دستي بشوييد.
بعضي از ماشين هاي ظرفشويي داراي سه قفسه هستند که ممکن است اندازه بشقاب ها يا عمق ظروف گودي که در آن قرار مي دهيد را محدود کنند. اکثر ماشين ها دو طبقه قفسه دارند و گاهي داراي قابليت شيب دار قرار گرفتن نيز هستند.
مصرف آب
ماشين هاي ظرفشويي آب زيادي مصرف مي کنند که البته اگر ماشين کاملاً پر باشد، مقدار آب مصرفي آن، از مقدار آبي که با شستن دستي ظرف مصرف مي شود چندان تفاوتي ندارد. براي اطمينان يافتن از مقدار مصرف آب، مدل هاي مختلف و مقدار مصرف آنها را با دقت بررسي کنيد.
شست و شوي هوشمند
بعضي مدل هاي ماشين ظرفشويي داراي حسگرهايي هستند که با عبور دادن شعاع نور از آب و اندازه گيري شفافيت آن، ميزان کثيفي آب را تشخيص داده و زمان خالي شدن و تعويض آن را مشخص مي کنند.
آبگرمکن
تقريباً تمام ماشين هاي ظرفشويي به آب گرم متصل مي شوند. آب گرم منزل معمولاً در درجه 48 تا 55 درجه سانتي گراد تنظيم مي شود. ماشين هاي ارزان تر از همين دماي آب استفاده مي کنند و ماشين هاي گران تر داراي سيستم گرم کننده هستند. براي شسته شدن چربي و پاک شدن مواد شوينده، دماي آب بايد 60 درجه باشد. از طرفي داغ بودن آب نياز به خيس کردن و آب کشي مکرر را از بين برده و در مصرف آب صرفه جويي خواهد نمود. مدل هاي جديدتر، ظروف را با آب داغ شسته و با آب سرد آبکشي مي کند تا در مصرف برق نيز صرفه جويي شود.
نکات مهم هنگام خريد
-در وهله اول هنگام خريد اين وسيله بايد به تعداد نفرات خانواده توجه کرد؛ به عنوان مثال يک ماشين ظرفشويي 12 نفره براي يک خانواده 6 تا 8 نفره و يک ماشين ظرفشويي 4 نفره مناسب است.
-اکثر ماشين ظرفشويي هاي ارزان داراي مخزني ازجنس پلاستيک و مدل هاي گران قيمت مخزني از جنس فولاد ضد زنگ دارند.
-هنگام خريد توجه داشته باشيد که اندازه قفسه ها با بشقاب ها، عمق قابلمه، کاسه و ساير ظروف هماهنگ باشد.
-بعضي مدل هاي ماشين ظرفشويي نيز داراي آسيابي مخصوص هستند که خرده هاي غذا را آسياب کرده و همراه آب بيرون مي فرستند. اما مدل هاي ديگري نيز هستند که فاقد اين قابليت هستند و بايد حتماً ظروف را تميز کرده و بعد در آن قرار داد. پس اگر حوصله تميز کردن ظروف را نداريد به اين مساله نيز توجه داشته باشيد.
-برنامه هاي شست وشوي ظروف از موارد مهم ديگري هستند که هنگام خريد بايد به آن توجه کرد.اکثر ماشين هاي ظرفشويي داراي برنامه سه گانه شست و شو هستند. برنامه سختي گير آب، سيستم هوشمند ايمني، برنامه شست و شوي سريع، معمولي، قوي، ميوه و سبزيجات و... برخي از آنها هستند.
پس هنگام خريد توجه داشته باشيد که از ماشين ظرفشويي خود چه انتظاري داريد تا با توجه به نياز خود آن را خريداري کنيد.
چرا از ماشين ظرفشويي استفاده کنيم؟
1)استفاده از ماشين ظرفشويي تا حد قابل توجهي مصرف آب خانگي را کاهش مي دهد، به طوري که يک دست ظروف 144 پارچه را اگر با دست بشوييم 85 ليتر آب مصرف مي شود در حالي که همين تعداد در ماشين ظرف شويي تنها 16 ليتر آب نياز دارد.
2)به خانم خانواده فرصت بيشتري مي دهد تا به جاي صرف وقت در آشپزخانه و شستن ظروف، زمان بيشتري را در کنار فرزندان و همسر خود داشته باشد.
3)در شست و شو با دست، بهترين زمان پذيرايي از مهمان بعد از صرف غذا به شستن ظروف مي گذرد (بيش از يک ساعت) در صورتي که در شست و شو با ماشين ظرفشويي، بعد از صرف غذا در کنار مهمان خود هستيد.
4)در شست و شو با دست، مجبوريم از آب ملايم استفاده کنيم در صورتي که در ماشين ظرفشويي آب داغ استفاده مي شود لذا عمل ضد عفوني نيز تا حدي انجام مي گيرد.
5)در شست وشو با دست، ظروف به علت استفاده از اسکاچ بعد از چند ماه خش برداشته و کدر مي شوند، در صورتي که در ماشين ظرفشويي چون از مواد شوينده مناسب استفاده مي نماييم، ظروف هميشه براق و شفاف باقي مي مانند.
6)در شست و شو با دست، ميزان استفاده از مايع ظرفشويي بسيار زياد است در صورتي که در ماشين ظرفشويي ميزان مصرف پودر بسيار کم است.
7)مواد شوينده به پوست دست آسيب زيادي مي رسانند در حالي که در ماشين ظرفشويي دست شما با مواد شوينده هيچ گونه تماسي ندارد.
درشست و شو با دست، به علت ايستادن زياد و بي حرکت ماندن، خطر بيماري هايي مانند واريس، آرتروز ستون فقرات و زانو بسيار بالا مي رود در حالي که در شست و شوي ماشيني اين احتمال وجود ندارد.
9)در شست و شوي دستي، امکان لب پر شدن ظروف چيني و کريستال شما وجود دارد در حالي که در ماشين ظرفشويي اين امکان به حد صفر مي رسد.
10)مواد کلره و يا اکسيژنه موجود در پودرها و قرص هاي ماشين ظرفشويي، عمل ضد عفوني ظروف را تکميل مي کنند.
حتماً رعايت کنيد.
-تا حد امکان از برنامه کوتاه مدت (کم مصرف) استفاده کنيد. همچنين اگر ظرف ها را پيش از قرار دادن در دستگاه با يک دستمال تا اندازه اي پاک کنيم، امکان استفاده از برنامه کوتاه بيشتر است. اگر ظرف ها فقط کمي کثيف هستند از يک چرخه شست و شوي سبک استفاده کنيد؛ زيرا در اين روش به دليل استفاده کمتر از آب گرم و کاهش زمان کار دستگاه، انرژي کمتري مصرف خواهد شد.
-حتي الامکان از ظرفيت کامل ماشين ظرفشويي استفاده کنيد. تعداد ظرف ها تغييري در مصرف آب ماشين نمي دهد. پس بهتر است ظرف ها را در طول روز داخل ماشين جمع کنيد و سپس يک بار در ساعات غير اوج مصرف آن را به کار اندازيد.
-از پودر ظرفشويي به اندازه لازم استفاده کنيد؛ زيرا ريختن پودر زياد، هيچ تاثيري در تميز ترشدن ظرف نخواهد داشت.
-ظرف ها را مطابق دستورالعمل توليد کننده در ماشين قرار دهيد، همه رديف ها را پر کنيد تا از آب و انرژي حداکثر استفاده بشود، اما اين کار به گونه اي باشد که گردش آب به راحتي صورت گيرد تا ظرف ها کاملاً تميز گردند.
-پيش از قرار دادن ظرف ها در ماشين، باقيمانده غذا را پاک کرده و مايعات را خالي کنيد. بقيه کار را ماشين ظرفشويي انجام مي دهد. اگر مجبور شديد که ظرف ها را پيش از گذاشتن در ماشين آب بکشيد حتي الامکان از آب سرد استفاده کنيد.
-اگر از يک منبع آب گرم ارزان قيمت برخوردار هستيد؛ در صورت امکان آن را مستقيماً به ماشين ظرفشويي وصل کنيد.
-دستگاه را حتي الامکان درساعت هاي اوج مصرف روشن نکنيد.
-نظافت منظم، عمر دستگاه را افزايش داده و مصرف انرژي آن را کاهش مي دهد.
-ماشين ظرفشويي را دور از يخچال قرار دهيد، زيرا اين دستگاه در هنگام کار حرارت توليد مي کند و مصرف انرژي يخچال را بالا مي برد.
-در صورتي که ماشين ظرفشويي شما سيستم خشک کن بدون گرما دارد از آن استفاده کنيد. اگر دستگاهي داريد که قديمي تر است و مجهز به اين سيستم نيست، مي توانيد بعد از پايان شست و شو ظرفشويي را خاموش کنيد و درب آن را باز بگذاريد تا جريان هوا ظرف ها را خشک کند
parmidas56- همکار انجمن
- Registration date : 2009-01-19
تعداد پستها : 2426
محل سكونت : nurs
مدل گوشي : 206
امتیاز : 4939
مواضيع مماثلة
» سوراخ ظرفشويي خانوادهاي را بلعيد(+تصاوير)
» مركز خريد شوهر
» چرا ماشين فراري گرانقيمت و محبوب است؟ (عكس)
» خريد كارت شارژ موبايل با عابربانك سرقتي
» زني كه دخترش را درون ماشين لباسشويي قرار ميداد و او را ميچرخاند!!
» مركز خريد شوهر
» چرا ماشين فراري گرانقيمت و محبوب است؟ (عكس)
» خريد كارت شارژ موبايل با عابربانك سرقتي
» زني كه دخترش را درون ماشين لباسشويي قرار ميداد و او را ميچرخاند!!
صفحه 1 از 1
صلاحيات هذا المنتدى:
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد