غذاهای تقویت کننده ی چشم
صفحه 1 از 1
غذاهای تقویت کننده ی چشم
غذاهاي تقويت كننده ي چشم
ويتامين E
شايد باور نداشته باشيد يا اين طور القا شده باشد كه مواد غذايي در تقويت چشم تاثير چنداني ندارند، در حالي كه مطالعات نشان داده است، به عنوان مثال ويتامين E يكي از آنتياكسيدانهاي قوي است كه در تقويت چشم موثر است. مقدار توصيه شده ويتامين E در مردان 10 ميليگرم و در زنان 8 ميليگرم در روز است. بهترين منبع ويتامين E نيز آجيل و روغنهاي گياهي است. از سوي ديگر سلنيوم به جذب ويتامين E و ساخته شدن آنتياكسيدانها در بدن كمك ميكند. غذاهاي دريايي حاوي مقادير زياد سلنيوم هستند.
ويتامين A
از آنجايي كه ويتامين A در تقويت چشم از اهميت بسزايي برخوردار است، آن را در هويج بيشتر از ديگر مواد غذايي ميتوان يافت. بررسيها نشان داده است كه ميزان ويتامين A موجود در يك هويج متوسط، دو برابر مقدار توصيه شده در روز است. پس مصرف اين سبزي براي تقويت چشم بسيار موثر است. البته مواد غذايي ديگري نيز وجود دارند كه حاوي مقدار زياد ويتامينA و ديگر مواد لازم براي سلامت چشم هستند.
روي
مطالعات ديگري نيز حاكي از آن است كه روي، چشم را در برابر شبكوري محافظت ميكند، زيرا روي بخشي از يك آنزيم است كه تعداد راديكالهاي آزاد را كم ميكند، لذا در جذب ويتامينA موثر است. روي را ميتوان در غذاهاي دريايي، جوانه گندم و آجيل يافت.
چربي امگا 3
چربيها نيز براي سلامتي چشم لازم هستند. اسيدهاي چرب واحدهاي سازنده ي چربيها هستند و بعضي از آنها به اين دليل ضروري خوانده ميشوند كه بدن نميتواند آنها را بسازد و بايد حتما از طريق مواد غذايي تامين شوند. از اين رو گفته شده است اسيدهاي چرب ضروري در تكامل بينايي نوزادان نقش بسزايي دارند.
كمبود اين مواد به ويژه چربي امگا 3 در بزرگسالان ممكن است سبب كاهش ديد شود، حتي مطالعات نشان داده است كه كمبود طولاني مدت آن ممكن است سبب تخريب شبكيه شود، زيرا بدن هر دو نوع اسيدهاي چرب ضروري را به پروستاگلاندين ها تبديل ميكند كه يكي از اثرات آنها كمك به خروج مايع چشم و تنظيم فشار داخل چشم است. بهترين منبع تامين امگا 3 ماهي است و مقدار توصيه شده دو بار در هفته ميباشد.
به طور كلي مواد غذايي كه براي داشتن چشمي سالم توصيه ميشوند شامل: روغن كبد ماهي ، جگر و هويج كه داراي ويتامينA هستند، اسفناج و كلم كه لوتئين و گزانتين دارند، فلفل دلمهاي ، كلم، توتفرنگي و پرتقال به دليل داشتن ويتامينC ؛ تخمهآفتاب گردان ، بادام و فندق كه داراي ويتامينE هستند، همچنين آجيل و غذاهاي دريايي نيز از سلنيوم برخوردارند، جوانه گندم و آجيل به دليل دارا بودن روي، و ماهي كه داراي اسيدهاي چرب ضروري است، از مواد غذايي مهم به شمار ميروند.
parmidas56- همکار انجمن
- Registration date : 2009-01-19
تعداد پستها : 2426
محل سكونت : nurs
مدل گوشي : 206
امتیاز : 4939
مواضيع مماثلة
» غذاهای آماده و کاهش سن سکته قلبی
» چرا باید از نرم کننده مواستفاده کرد
» پوشش نامرئی کننده با ابریشم و طلا
» تهدید کننده های سلامت در ارایشگاه
» زن تعیین کننده زمان بلوغ در دختران کشف شد
» چرا باید از نرم کننده مواستفاده کرد
» پوشش نامرئی کننده با ابریشم و طلا
» تهدید کننده های سلامت در ارایشگاه
» زن تعیین کننده زمان بلوغ در دختران کشف شد
صفحه 1 از 1
صلاحيات هذا المنتدى:
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد