موادغذايي عالي براي خنك كردن شما در تابستان
صفحه 1 از 1
موادغذايي عالي براي خنك كردن شما در تابستان
هرچه روزهاي تابستان طولاني تر و گرمتر مي شوند، خنك ماندن در اين هوا سخت تر و سخت تر مي شود. براي خنك ماندن فقط نوشيدني هاي يخي و خنك و كولر كافي نيست
اين ميوه ها و سبزيجات به شما كمك مي كنند در گرماي هوا خنك بمانيد
هرچه روزهاي تابستان طولاني تر و گرمتر مي شوند، خنك ماندن در اين هوا سخت تر و سخت تر مي شود. براي خنك ماندن فقط نوشيدني هاي يخي و خنك و كولر كافي نيست، غذاهايي كه مصرف مي كنيد هم مي توانند در اين زمينه به كمكتان بيايند.
خوشبختانه در هيچ زمان ديگري ار سال به اندازه تابستان نمي توان از خوردن لذت برد. از گيلاس و آلبالو گرفته تا هلو و شليل، انواع و اقسام ميوه هاي خوشمزه در اين فصل پرطراوت موجود است. نكته جالب توجه اين است كه خيلي از اين ميوه ها و سبزيجات به پايين آوردن دماي بدن هم كمك ميكنند.
در اين مقاله سه ميوه و سبزيجات بسيار مفيد براي بالا بردن انرژي و خنك نگه داشتن بدنتان معرفي مي كنيم.
ميوه هاي خنك كننده:
ميوه ها محتوي آب بالاتري دارند و سرشار از موادمغذي و آنتي اكسيدان ها هستند كه بهترين راه براي خنك ماندن در تابستان است. اين ميوه ها شامل انگور، سيب، گلابي، هلو، گيلاس، آلبالو، شليل و مركباتي مثل پرتقال مي شود. مي توانيد به روش هاي مختلف در رژيم غذايي خود از ميوه ها استفاده كنيد. مي توانيد آنها را در سالاد بريزيد، با شير و ماست مخلوط كنيد يا به صورت خام بعنوان ميان وعده استفاده كنيد.
هندوانه
هيچ چيز بهتر از هنوانه گرماي طاقت فرساي زمستان را كمتر نمي كند. پس زمانش رسيده كه اين ميوه تابستاني را وراد رژيم غذايي روزانه تان كنيد. هنوانه از 90 درصد آب تشكيل شده است كه به حفظ آب بدنتان در گرما كمك ميكند. علاوه بر آب، حامي مقدار زيادي ويتامين A و C نيز ميباشد، فاقد چربي است و سرشار از ليكوپن، آنتي اكسيداني است كه از بروز سرطان و بيماري هاي قلبي-عروقي جلوگيري ميكند.
امتحان كنيد: تكه هاي هندوانه را همراه با پنير فتا، كمي روغن زيتون و سركه بالزاميك و مقداري گرد ريحان مخلوط كنيد و سالادي ويژه براي تابستان بسازيد.
طالبي و خربزه
اين ميوه ها هم مثل هندوانه حاوي مقدار انبوهي آب هستند كه به حفظ آب بدن در دماي بالاي هواي كمك ميكند. طالبي و خربزه هر دو ميوه هايي كم كالري و با پتاسيم بالا هستند. بااينكه منبع خوبي از موادمغذي به شمار نمي روند، اما ميزان كم پروتئين و چربي و كربوهيدراتشان، آنها را براي كاهش وزن، ديابت، فشارخون، و اختلالات قلبي-عروقي ايدآل مي كند. اين ميوه ها همچنين ادرار آور هم هستند كه باعث مي شود مواد سمي نامطلوب از بدن دفع شوند.
امتحان كنيد: مي توانيد از طالبي و خربزه براي درست كردن يك سوپ تابستاني استفاده كنيد. اين ميوه ها را همراه با برگ هاي نعناع براي بالا بردن اثر خنك كنندگي مخلوط كنيد.
مركبات
مركبات شامل پرتقال، گريپ فروت، و ليمو جزء خنك كننده ترين ميوه ها هستند. اين ميوه ها، دركنار طعم بسيار خوشمزه اي كه دارند، شما را سالمتر و جوانتر نگه مي دارند. مصرف مركبات به خاطر محتوي بالاي فيتونوترينت هايي كه بعنوان آنتي اكسيدانهايي مثل فلاوانون، آنتوسيانين، پولي فنول و ويتامين C رد بدن عمل مي كنند، براي درودت پوست نيز بسيار مفيد هستند. اين ميوه ها همچنين براي هضم و گوارش غذاها نيز مفيدند و به تجزيه غذهاي پرچرب كمك ميكنند.
امتحان كنيد: هر روز صبح را با يك ليوان آب ليمو تازه شروع كنيد. اين نوشيدني كه كمي اسيدي است، به پاك كردن سيستم بدنتان و بالا بردن سطح انرژيتان كمك ميكند.
سبزيجات خنك كننده:
تعداد زيادي از سبزيجات هستند كه به پايين آوردن دماي بدن در گرما كمك ميكنند. بهترين نمونه هاي آن خيار، تربچه، كاهو و سبزي هايي مثل اسفناچ و آروگولا و گياهاني مثل نعناع مي باشد. همه اينها حاوي مثدار قابل توجهي آب هستند و مي توانند خون را رقيق كرده و به بدن براي آزاد كردن گرما كمك كنند. اين سبزيجات را مي توانيد به اشكال مختلف در برنامه غذاييتان استفاده كنيد. از آنها در سالاد و غذاهاي تايلندي استفاده كنيد.
خيار
خيار با محتوي آب بسيار بالايي كه دارد، همراه با طعم تازه اي كه دارد يكي از بهترين سبزيجات در تابستان به شمار مي رود. ديرزماني است كه خيار را با ويژگي هاي پزشكي بيشمار آن مي شناسند. اين سبزيجات، خاصيت ادرار آور دارد كه به بيرون كردن سموم و مواد زائد از بدن كمك مي كند وطراوت و تازگي پوست و بافت ها را حفظ مي كند. خيار بسيار كم كالري است و كمترين ميزان قند، كربوهيدرات و چربي را در خود دارد. همچنين حاوي مقدار قابل توجهي ويتامين B، فسفر، كلسيم، روي و ساير موادمعدني است.
امتحان كنيد: از خيار خرد شده مي توانيد در ساندويجهاي خود استفاده كنيد يا همراه با ماست، ليمو و نعناع، آب دوغ خيار درست كنيد.
تربچه
اين سبزي معمولاً محبوبيت چنداني ندارد. با رنگ زيباي قرمز متمايل به بنفش و داخل سفيد رنگ و خوشمزه خود، آنقدرها كه بايد مورد استقبال قرار نمي گيرند. اين سبزي محتوي آب بسيار بالايي دارد و منبع بسيار خوبي از ويتامين C مي باشد كه خواص آنتي اكسيدانه و ضدالتهابي دارد. همچنين منبع خوبي از پتاسيم است كه به پايين آوردن سنگ كليه و سكته كمك مي كند. سولفور، آهن و يد هم در خود دارد.
امتحان كنيد: يكي از بهترين راه ها براي استفاده از تربچه، ايجاد برش هاي بسيار نازك و استفاده از آن در سالاد سبزيجات و سالاد پاستا است.
نعناع
هم نعناع و هم قرص نعناع خواص خنك كنندگي بسيار بالايي دارند و رايحه تند آن مي تواند تنبلي كه در فصل گرما در همه ما ايجاد مي شود را از بين مي بردو براي مدتي طولاني گياهشناسان از اين گياه براي ساخت چاي هاي گياهي، پماد، وس اير محصولات براي تسكين ذهن و جسم، استفاده مي كردند. علاوه بر اينها، نعناع به گوارش و التهاب نيز كمك ميكند كه در فصل تابستان كمك بسيار خوبي است.
امتحان كنيد: تي بگ چاي سبز را در آب جوش انداخته و بگذاريد خنك شود، بعد به آن شكر، ليمو و كمي نعناع و اضافه كنيد و ايس تي بسيار عالي خواهيد داشت.
نكات ساده ديگر براي كمك به خنك ماندن در تابستان:
خام خواري كنيد
وقتي دماي هوا بالا مي رود ديگر كي دوست دارد وقت خود را در آشپرخانه بگذراند؟ خوشبختانه ميوه ها و سبزيجات تازه بهترين موادغذايي براي تابستان هستند كه وقت زيادي هم براي آماده كردن آنها گرفته نمي شود. اگر مجبوريد آشپزي كنيد، سعي كنيد از آشپزي هاي سريع و سبك مثل بخارپز كردن و امثال آن استفاده كنيد.
ادويه دار كنيد
تصادفي نيست كه مردم نواحي گرم كره زمين بيشتر غذاهاي تند مي خورند. يك مقدار متوسط از ادويه هاي تند مثل زنجبيل تازه، فلفل قرمز و سياه ممكن است كه اول دماي بدنتان را بالا ببرند اما در واقع به خنك كردن شما كمك مي كنند. بد نيست كه كنار ماهي كبابي و خوراك مرغتان از كمي فلفل قرمز استفاده كنيد و در غذاهاي ديگر از زنجبيل، روغن كنجد، سويا، سركه استفاده كنيد.
مايعاتتان را به دقت انتخاب كنيد
حفظ آب بدن اهميت بسيار زيادي در ماه هاي گرم تابستان دارد. خيلي از علائم گرماي بيش از حد (سرگيجه، خستگي، عدم تمركز) مربوط به كم آب شدن بدن است. اما نوع مايعاتي كه مي نوشيد هم اهميت دارند.
نوشيدني هايي مثل نوشابه و نوشابه هاي ورزشي (كه با شكر و نمك مخلوط است) كم آبي بدنتان را بدتر هم مي كند و غذاها و نوشيدني هاي بيش از حد سرد و خنك (مثل بستني) هم در گوارشتان، عرق كردن بدن و مكانيزم خنك كنندگي طبيعي بدن اختلال ايجاد مي كند. پس بااينكه خوردن بستني در تابستان خيلي وسوسه انگيز است اما بهتر است كه جاي آن يك تكه هندوانه نوش جان كنيد.
اگر رژيم غذاييتان را به دقت انتخاب كنيد مطمئن باشيد كه گرماي تابستان چندان اذيتتان نخواهد كرد. تنها كاري كه بايد بكنيد اين است كه كرم ضد آفتابتان را بزنيد و از اين روزهاي شاد تابستاني لذت ببريد.
علي- همکار انجمن
- Registration date : 2009-01-30
تعداد پستها : 2095
آدرس پستي : alikhorshidi2009@yahoo.com
مدل گوشي : N70
امتیاز : 4415
مواضيع مماثلة
» استفاده از موبايل براي پيدا كردن دستشوئي!
» از چشمهای خود در فصل تابستان مراقبت کنید ..
» نحوه پاك كردن كيف و كفش
» بهترين روش خشك كردن مو
» سولاريسم يا برنزه كردن به چه قيمتي؟؟؟؟
» از چشمهای خود در فصل تابستان مراقبت کنید ..
» نحوه پاك كردن كيف و كفش
» بهترين روش خشك كردن مو
» سولاريسم يا برنزه كردن به چه قيمتي؟؟؟؟
صفحه 1 از 1
صلاحيات هذا المنتدى:
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد