كيك ها خوشمزه هستند ولي ...
صفحه 1 از 1
كيك ها خوشمزه هستند ولي ...
كيك ها از جمله شيريني هاي اشتها برانگيزي هستند كه خوردن آن ها به همراه يك فنجان چاي، شير يا قهوه در يك ميان وعده بسيار لذت بخش است.
معمولا اين محصول جزو فرآورده هاي قنادي محسوب مي شود و داراي انواع مختلف با كالري هاي متفاوت است.
در 100 گرم كيك شكلاتي 400 كالري، در 100 گرم كيك ساده 350 كالري، در 100 گرم كيك اسفنجي 300 كالري و در يك عدد كيك يزدي متوسط 160 كالري انرژي نهفته است.
معمولا كالري بالاي انواع كيك ها به دليل روغن، آرد و شكري است كه در آن ها استفاده مي شود.
آردي كه در اغلب كيك ها به كار برده مي شود، آرد گندم سفيد است كه متاسفانه علاوه بر كالري بالا و ارزش تغذيه اي پايين، تنها از آرد الك شده ساده به دست نمي آيد.
گاهي در تركيب اين آردها براي افزايش كيفيت و سفيد رنگ كردن آرد از مواد شيميايي استفاده مي شود. اين مواد به طور نسبي سمي بوده و به مرور در بدن تجمع يافته و در درازمدت منجر به مسموميت در مصرف كننده مي شوند.
همچنين در بيشتر اين نوع محصولات به جاي خمير ترش از مواد عمل آورنده و بهبود دهنده نظير بيكينگ پودر جهت تردي، ايجاد پف و ويژگي هاي مطلوب در فرآيند پخت استفاده مي شود.
بد نيست بدانيد بيكينگ پودر از مخلوط جوش شيرين به همراه مواد اسيدي خوراكي و مواد كمكي مولد گاز انيدريد كربنيك تشكيل شده است. آزمايش هاي انجام شده روي اين گونه مواد نشان داده است كه اين مواد مي توانند مولد زخم هاي سخت معده و روده و تنش هاي عصبي باشند و از همه مهم تر آن كه اثر عميقي روي غدد تناسلي زنان دارند كه سبب كوچك شدن و ناكارايي تخمك ها مي شوند. از سوي ديگر اين مواد مي توانند با كلسيم و آهن موجود در بدن كمپلكس تشكيل داده و از جذب اين عناصر توسط بدن جلوگيري كنند. جوش شيرين(بي كربنات سديم) موجود در بيكينگ پودر هم به علت دارا بودن مقادير زياد سديم(عنصر موثره نمك) براي بيماراني كه مبتلا به فشار خون هستند، مضر است.
همچنين كيك ها به دليل دارا بودن آرد گندم براي مبتلايان به سلياك كه حساسيت به گلوتن گندم دارند توصيه نمي شود.
در مورد تخم مرغ اين محصول نيز بايد گفت، گرمايي كه هنگام پخت به كيك داده مي شود، ميكروب ها و آلرژي هاي موجود در تخم مرغ را تا حدودي تعديل مي كند. لذا مصرف اين محصول براي افرادي كه به تخم مرغ حساسيت دارند با توجه به نظر پزشك مربوطه مضر نيست.
توجه
به طور كلي زمان ماندگاري كيك ها بسيار كوتاه است و نگهداري نامناسب مي تواند احتمال كپك زدن و خراب شدن كيك را به مراتب بيشتر كند. از عوامل مهم بروز اين مشكل تنظيم نبودن رطوبت كيك است. بالا بودن رطوبت مي تواند باعث كپك و سفيدك روي كيك و پايين بودن آن مي تواند منجر به خشك شدن محصول شود.
البته امروزه در كيك هايي كه در كارخانجات توليد مي شود براي افزايش مدت زمان ماندگاري محصول از سوربات پتاسيم كه يك ماده شيميايي و ضدكپك است، استفاده مي شود. اگرچه اين نوع نگه دارنده مي تواند بر عمر محصول بيفزايد، ولي مصرف مداوم آن براي افراد خصوصا كودكان بسيار مضر بوده و در دراز مدت منجر به بروز عوارض جانبي مي شود.
از سوي ديگر طعم هاي مختلفي كه به اين نوع محصولات افزوده مي شود، همگي مصنوعي بوده و مي تواند باعث بروز حساسيت هاي شديد و بيماري هاي نامعلوم در كودكان گردد. بنابراين بهتر است كيك را به دفعات كمتر و در منزل و به صورت كنترل شده تهيه نماييد. كيك هاي حاوي روغن هاي گياهي را هر چه سريع تر ميل كنيد؛ چرا كه با گذشت زمان، روغن كيك تحت تاثير اكسيژن هوا اكسيد شده و محصول غيرقابل مصرف مي شود.
علي- همکار انجمن
- Registration date : 2009-01-30
تعداد پستها : 2095
آدرس پستي : alikhorshidi2009@yahoo.com
مدل گوشي : N70
امتیاز : 4415
مواضيع مماثلة
» اشیاء خوشمزه!
» آیا تلویزیونهای LED بهتر از LCD هستند؟
» سالاداندونزيايي بسيار خوشمزه
» خوشمزه ترين غذاها از ديد ژ اپني ها!!!
» گاتریل دسری خوشمزه
» آیا تلویزیونهای LED بهتر از LCD هستند؟
» سالاداندونزيايي بسيار خوشمزه
» خوشمزه ترين غذاها از ديد ژ اپني ها!!!
» گاتریل دسری خوشمزه
صفحه 1 از 1
صلاحيات هذا المنتدى:
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد