گز اصفهانی
صفحه 1 از 1
گز اصفهانی
گز اصفهانی
مواد لازم:
بادکا یا گلوکزِ مایع350 گرم
شکرِ ریز300 گرم (یک و یکدوم پیمانه)
سفیدهی تخممرغ پنج عدد
گلابیکدوم پیمانه (125 میلیلیتر)
آب یکدوم پیمانه (125 میلیلیتر)
مغزِ بادام 350 گرم
مغزِ پسته 350 گرم
گزنگبین به دلخواه یک قاشق چایخوری
آردِ سفید به میزان لازم
طرز تهیه:
آب، شکر و گلاب را با هم مخلوط نموده، درونِ یک شیرجوش بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بهجوش آید. بعد از گذشت 5 دقیقه، بادکا را به آن اضافه کنید؛ بگذارید تا مجدداً بجوشد و روی آن حباب ایجاد شود.
سفیدههای تخممرغ را با همزن بزنید؛ تا کاملاً سفت و سفیدرنگ شوند. در حینِ زدنِ سفیدههای تخممرغ، یکچهارم پیمانه از مایه شکر، بادکا و گلاب را کمکم به آن اضافه نمایید. سپس، موادِ سفیدهی تخممرغ را درونِ یک قابلمهی مسی ریخته، روی حرارت بگذارید. باقیماندهی شکر، گلاب و بادکا را کمکم به آن بیفزایید و در حال استفاده از همزن برقی، باقیماندهی شکر، گلاب و بادکا را کمکم به مواد بیفزایید و بهمدت 15 دقیقه بزنید. سپس، همزن را خاموش نموده، یک شعله پخشکن روی حرارت بگذارید و قابلمه را روی آن قرار دهید. با قاشقِ چوبی بهمدت 40 دقیقه مواد را هم بزنید؛ تا گز عمل بیاید.
در آخر، مغزِ بادام یا مغزِ پسته و یا مخلوط آنها را نیز اضافه نمایید. در صورت تمایل، میتوانید گزنگبین را نیز بیفزایید و سپس، از حرارت بردارید. درونِ یک سینی، آردِ سفید بریزید. از مواد گز بهاندازهی یک گردو بردارید، در آرد بغلطانید و آن را درونِ یک قالبِ گرد 4 الی 5 سانتیمتر گذاشته، فرم دهید. گزها را روی آردِ سفید بگذارید؛ تا کاملاً سرد شود. میتوانید آنها را در ظرف مورد نظر بچینید و سرو نمایید.
مواد لازم:
بادکا یا گلوکزِ مایع350 گرم
شکرِ ریز300 گرم (یک و یکدوم پیمانه)
سفیدهی تخممرغ پنج عدد
گلابیکدوم پیمانه (125 میلیلیتر)
آب یکدوم پیمانه (125 میلیلیتر)
مغزِ بادام 350 گرم
مغزِ پسته 350 گرم
گزنگبین به دلخواه یک قاشق چایخوری
آردِ سفید به میزان لازم
طرز تهیه:
آب، شکر و گلاب را با هم مخلوط نموده، درونِ یک شیرجوش بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بهجوش آید. بعد از گذشت 5 دقیقه، بادکا را به آن اضافه کنید؛ بگذارید تا مجدداً بجوشد و روی آن حباب ایجاد شود.
سفیدههای تخممرغ را با همزن بزنید؛ تا کاملاً سفت و سفیدرنگ شوند. در حینِ زدنِ سفیدههای تخممرغ، یکچهارم پیمانه از مایه شکر، بادکا و گلاب را کمکم به آن اضافه نمایید. سپس، موادِ سفیدهی تخممرغ را درونِ یک قابلمهی مسی ریخته، روی حرارت بگذارید. باقیماندهی شکر، گلاب و بادکا را کمکم به آن بیفزایید و در حال استفاده از همزن برقی، باقیماندهی شکر، گلاب و بادکا را کمکم به مواد بیفزایید و بهمدت 15 دقیقه بزنید. سپس، همزن را خاموش نموده، یک شعله پخشکن روی حرارت بگذارید و قابلمه را روی آن قرار دهید. با قاشقِ چوبی بهمدت 40 دقیقه مواد را هم بزنید؛ تا گز عمل بیاید.
در آخر، مغزِ بادام یا مغزِ پسته و یا مخلوط آنها را نیز اضافه نمایید. در صورت تمایل، میتوانید گزنگبین را نیز بیفزایید و سپس، از حرارت بردارید. درونِ یک سینی، آردِ سفید بریزید. از مواد گز بهاندازهی یک گردو بردارید، در آرد بغلطانید و آن را درونِ یک قالبِ گرد 4 الی 5 سانتیمتر گذاشته، فرم دهید. گزها را روی آردِ سفید بگذارید؛ تا کاملاً سرد شود. میتوانید آنها را در ظرف مورد نظر بچینید و سرو نمایید.
parmidas56- همکار انجمن
- Registration date : 2009-01-19
تعداد پستها : 2426
محل سكونت : nurs
مدل گوشي : 206
امتیاز : 4939
صفحه 1 از 1
صلاحيات هذا المنتدى:
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد