کاکتوس پییر
صفحه 1 از 1
کاکتوس پییر
كاكتوس پيير
كاكتوس پيير از خانواده كاكتاسه و از گونه ficus indica مي باشد محل رشد اصلي آن مكزيك است و مردم آن كشور از ميوه و برگ هاي تازه به صورت تزه خوري استفاده مي كنند .از دمبرگ هاي پهن بوته آن در زماني كه شاداب و جوان است مانند سبزي معمولي مي خورند.اين گياه دو جنسي است و در مناطق خشك ونيمه خشك سازگاري داشته و بارندگي كمتر از 200 ميليمتر در سال را به خوبي تحمل مي كند .اين گياه آب را جذب ودر بوته خود ذخيره مي كند .پيير توسط فاتحان به اسپانيا معرفي شد و سپس به آفريقاي شمالي و جنوبي و به كشور هاي حاشيه درياي مديترانه برده شده است.تاريخ نشان مي دهد كه اين گياه در خيلي از كشورها به عنوان علوفه استفاده ميشود كه به هر دو صورت كشت و يا رشد طبيعي قابل استفاده است.بيشترين علاقه ايي كه به كاكتوس پيير ابراز مي شود ناشي از توانايي توليد علوفه ،ميوه وتوليدات ديگر در مناطق خشك مي باشد كه در اين گياه وجود دارد .
كاكتوس همچنين در جلوگيري از كاهش دراز مدت ضعف اكولوژيكي سودمند است.مكزيك وايتاليا از توليد كنندگان اصلي آن هستند ،اين گياه داراي عملكرد 10 تا 15 تن ميوه در هكتار و 100 تا 150 تن علوفه در هكتار است.ارزش غذايي ميوه كاكتوس پيير قابل مقايسه با سيب،زردآلو،گيلاس و پرتقال بوده و سرشار از قند و ويتامين است.وجود نبتا بالاي مقدار قند اين ميوه اجازه تهيه فراورده هايي نظير مربا،ژله،آبميوه وكمپوت را مي دهد.
كاكتوس پيير به صورت گسترده به عنوان علفه در بسياري از كشورها به منظور جيره اضطراري احشام در هنگام خشكسالي كشت مي شود.كشت اين گياه به عنوان سيستم براي برداشت و ذخيره آب،ثابت شده است.كشت كاكتوس پيير به آب كمي نياز داشته وممكن است در آينده اهميت آگرونوميكي بيشتري پيدا كند.كشت كاكتوس پيير به عنوان محصول ميوه ايي وعلوفه ايي براي ايجاد برنامه ايي پايدار،راندمان توليد و زيست پذيري اقتصادي مزارع كوچك و متوسط كشاورزان كم درآمد را افزايش خواهد داد.
گلهاي اين گياه به سه رنگ ديده مي شود:زرد،قرمز،سفيد.
ميوه اين كاكتوس قرمز رنگ است اين ميوه سرشار از ويتامين است.ميوه نه زياد سفت و نه زياد شل بوده و به اندازه كيوي است.اين كاكتوس چون اهلي تربيت شده است خار ندارد و وقتي برگهاي آن را مي چينند چندين سال مي تواند در زمين باقي بماند.در صورت خشك شدن هم از جايش دوباره رشد مي كند و سبز مي شود.
برگهايش مانند قلمه،ريشه ميدهد و شروع به رشد مي كند از روي هر برگ،چندين برگ جوان ديگر در مي آيد و به همين ترتيب بعد از 5-6 سال درخت بزرگي مي شود و پس از 10-12 سال، ديگر قابليت زيادي براي استفاده ندارد.لايه هاي تازه و جوان آن در تهيه سالاد مارينا مصرف و يا با گوشت و تخم مرغ پخته مي شود و مخلوط با دانه هاي خشك آن يك مكمل غذايي عالي است.
دمبرگهاي جوان اين گياه به عنوان انجير هندي شناخته شده و از انواع وحشي و كشت شده برداشت و براي شركت هاي بسته بندي كه ساليانه 2 تا3 هزار تن از انجير هندي فراوري مي كنند،تهيه مي شود. ارزش غذايي اين ميوه با ساير سبزيها قابل مقايسه است. انجير هندي منبع خوبي از ويتامين ها و مواد مغذي به اضافه آهن و كلسيم است.
كاكتوس پيير در مكزيكو،پرو و جزاير قناري به عنوان گياه ميزبان حشرات سپر دار قرمز به شمار مي آيد كه نوعي رنگ قرمز غير سرطان زا از بدن خشك شده اين حشره به دست مي آيد كه در صنايع غذايي،لوازم آرايشي و مصراف پزشكي اهميت فراواني دارد.
گر چه يكي از عناصر بازدارنده و محدود كننده مصرف ميوه تازه ماكتوس پيير ميزان نسبي بذر است.
در بعضي ممالك از گياه كاكتوس پيير به عنوان فضاي سبز در سراشيبي ها و بلندي هاي پيرامون شهرها استفاده مي شود كه علاوه بر مبارزه با بيابان زدايي،مصرف انسان و علوفه حيوانات رانيز تامين مي كند.
كاكتوس پيير از خانواده كاكتاسه و از گونه ficus indica مي باشد محل رشد اصلي آن مكزيك است و مردم آن كشور از ميوه و برگ هاي تازه به صورت تزه خوري استفاده مي كنند .از دمبرگ هاي پهن بوته آن در زماني كه شاداب و جوان است مانند سبزي معمولي مي خورند.اين گياه دو جنسي است و در مناطق خشك ونيمه خشك سازگاري داشته و بارندگي كمتر از 200 ميليمتر در سال را به خوبي تحمل مي كند .اين گياه آب را جذب ودر بوته خود ذخيره مي كند .پيير توسط فاتحان به اسپانيا معرفي شد و سپس به آفريقاي شمالي و جنوبي و به كشور هاي حاشيه درياي مديترانه برده شده است.تاريخ نشان مي دهد كه اين گياه در خيلي از كشورها به عنوان علوفه استفاده ميشود كه به هر دو صورت كشت و يا رشد طبيعي قابل استفاده است.بيشترين علاقه ايي كه به كاكتوس پيير ابراز مي شود ناشي از توانايي توليد علوفه ،ميوه وتوليدات ديگر در مناطق خشك مي باشد كه در اين گياه وجود دارد .
كاكتوس همچنين در جلوگيري از كاهش دراز مدت ضعف اكولوژيكي سودمند است.مكزيك وايتاليا از توليد كنندگان اصلي آن هستند ،اين گياه داراي عملكرد 10 تا 15 تن ميوه در هكتار و 100 تا 150 تن علوفه در هكتار است.ارزش غذايي ميوه كاكتوس پيير قابل مقايسه با سيب،زردآلو،گيلاس و پرتقال بوده و سرشار از قند و ويتامين است.وجود نبتا بالاي مقدار قند اين ميوه اجازه تهيه فراورده هايي نظير مربا،ژله،آبميوه وكمپوت را مي دهد.
كاكتوس پيير به صورت گسترده به عنوان علفه در بسياري از كشورها به منظور جيره اضطراري احشام در هنگام خشكسالي كشت مي شود.كشت اين گياه به عنوان سيستم براي برداشت و ذخيره آب،ثابت شده است.كشت كاكتوس پيير به آب كمي نياز داشته وممكن است در آينده اهميت آگرونوميكي بيشتري پيدا كند.كشت كاكتوس پيير به عنوان محصول ميوه ايي وعلوفه ايي براي ايجاد برنامه ايي پايدار،راندمان توليد و زيست پذيري اقتصادي مزارع كوچك و متوسط كشاورزان كم درآمد را افزايش خواهد داد.
گلهاي اين گياه به سه رنگ ديده مي شود:زرد،قرمز،سفيد.
ميوه اين كاكتوس قرمز رنگ است اين ميوه سرشار از ويتامين است.ميوه نه زياد سفت و نه زياد شل بوده و به اندازه كيوي است.اين كاكتوس چون اهلي تربيت شده است خار ندارد و وقتي برگهاي آن را مي چينند چندين سال مي تواند در زمين باقي بماند.در صورت خشك شدن هم از جايش دوباره رشد مي كند و سبز مي شود.
برگهايش مانند قلمه،ريشه ميدهد و شروع به رشد مي كند از روي هر برگ،چندين برگ جوان ديگر در مي آيد و به همين ترتيب بعد از 5-6 سال درخت بزرگي مي شود و پس از 10-12 سال، ديگر قابليت زيادي براي استفاده ندارد.لايه هاي تازه و جوان آن در تهيه سالاد مارينا مصرف و يا با گوشت و تخم مرغ پخته مي شود و مخلوط با دانه هاي خشك آن يك مكمل غذايي عالي است.
دمبرگهاي جوان اين گياه به عنوان انجير هندي شناخته شده و از انواع وحشي و كشت شده برداشت و براي شركت هاي بسته بندي كه ساليانه 2 تا3 هزار تن از انجير هندي فراوري مي كنند،تهيه مي شود. ارزش غذايي اين ميوه با ساير سبزيها قابل مقايسه است. انجير هندي منبع خوبي از ويتامين ها و مواد مغذي به اضافه آهن و كلسيم است.
كاكتوس پيير در مكزيكو،پرو و جزاير قناري به عنوان گياه ميزبان حشرات سپر دار قرمز به شمار مي آيد كه نوعي رنگ قرمز غير سرطان زا از بدن خشك شده اين حشره به دست مي آيد كه در صنايع غذايي،لوازم آرايشي و مصراف پزشكي اهميت فراواني دارد.
گر چه يكي از عناصر بازدارنده و محدود كننده مصرف ميوه تازه ماكتوس پيير ميزان نسبي بذر است.
در بعضي ممالك از گياه كاكتوس پيير به عنوان فضاي سبز در سراشيبي ها و بلندي هاي پيرامون شهرها استفاده مي شود كه علاوه بر مبارزه با بيابان زدايي،مصرف انسان و علوفه حيوانات رانيز تامين مي كند.
parmidas56- همکار انجمن
- Registration date : 2009-01-19
تعداد پستها : 2426
محل سكونت : nurs
مدل گوشي : 206
امتیاز : 4939
صفحه 1 از 1
صلاحيات هذا المنتدى:
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد